מניעת הטרדה מאיימת

  • הטרדה מאיימת...
    יוסי | 02/06/2011 23:17

    שלום רב. למיטב ידיעתי הטרדה מאיימת היא עבירה פלילית. אם כן? מדוע המשטרה שולחת אנשים להוציא צו הגנה בביהמ"ש? למשטרה אין את הכלים לטפל במקרים כאלה? דבר שני,רציתי לדעת האם שריקות,נעיצות מבטים,וצעקות כלפיי ברחוב ע"י אותו אדם באופן קבוע נקרא הטרדה מאיימת?והאם היא נחשבת כעבירה שנחשבת כפוגעת בחירותו וכבודו של האדם? ושאלה אחרונה.במידה ואקבל צו הגנה והמטריד ימשיך להציק לי,האם אהיה חייב בעדים או בהוכחות מתועדות על מנת שהמשטרה תפעל{לשם שינוי}? בתודה מראש:יוסי

    • מניעת הטרדה מאיימת
      עו"ד יוסף רז | 03/06/2011 20:35

      יוסי שלום חוק מניעת הטרדה מאיימת מאפשר למי שנפגע מההטרדה ולבעלי תפקידים שונים להגיש בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת. צו שכזה יכול להגיע עד תקופה של שנתיים ולמשטרה עצמה אין כלים לטיפול בבעיות כאלו לטווח כה ארוך. נשמע שההתנהגות שתיארת עולה לכדי הטרדה מאיימת אך זאת מחליט בית המשפט. לגבי איסוף עצמי של ראיות- אכן חוסר היכולת של המשטרה לטפל במקרים קלים יחסית מקומם, אך זוהי המציאות ואם תוכל לאסוף ראיות בעצמך הרי שזה יגדיל את הסיכויים שהמשטרה תפעל בחומרה. שבת שלום