סחיטה באיומים

  • סחיטה באיומים
    שולי | 31/05/2011 21:14

    אדם א' ששוחח עם חבר שלי הקליט אותו כמה פעמים כאשר במהלך שיחות אלו אדם א' שהקליט מדבר עם חבר שלי ושואל אותו כמה כסף הוא רוצה מאדם ב' שהוא וחבר שלי מסוכסכים. חבר שלי אמר שהוא רוצה X כסף בתמורה לאי הגשת תלונה במשטרה וכך הלאה. בסוף לא הוגשה תלונה וחבר שלי לא קיבל כסף. חבר שלי שיתף פעולה בשיחה רק עקב רצונו לקבל כסף שאדם א חייב לו. מסתבר שאותו אדם א' שהקליט את השיחה כעת מאיים על חבר שלי שאם חבר שלי יתבע אותו, אז הוא ימסור למשטרה את ההקלטה. ברור לי שאדם א' מבצע סחיטה באיומים כלפי חבר שלי, אולם האם ההקלטה מהווה ראיה ישירה כנגד חבר שלי שכביכול גם ניסה לסחוט?

    • סחיטה באיומים
      עו"ד סיון איתמר | 31/05/2011 22:18

      על פניו ניתן להסתכל על העניין כעל סחיטה באיומים. עם זאת, עם ייעוץ משפטי משובח, ניתן לשפר את הסיכויים שלא יוגש כתב אישום - גם אם תוגש הקלטת למשטרה. ניתן להקליט את הסוחט כך שלחברך תהיה ראייה נגדית.

    • עניין שולי
      עופר בן אברהם | 01/06/2011 19:08

      הקלטת היא ראיה לאו דווקא לסחיטה באיומים, אלא בעיקר לעבירת חיפוי לפי סעיף 253 לחוק העונשין: "(א) המקבל או מנסה לקבל טובת הנאה לעצמו או לזולתו בעד אי גילוי או כיסוי של מעשה עוון או פשע או של כל ידיעה בנוגע למעשה כאמור, דינו <קרי: עונשו המרבי, עב"א> - מאסר שלוש שנים. "(ב) המקבל או מנסה לקבל טובת הנאה לעצמו או לזולתו על מנת שלא ימסור עדות בחקירה על פי דין או במשפט, דינו - מאסר חמש שנים".