סכסוך משפחתי

  • תקיפה של בן משפחה
    guy | 23/05/2011 12:29

    לפני מספר ימים בעקבות סכסוך על שטח הגינה בביתי ( מילולי בלבד ) שהיה בן דודי לאימי( בעלת השטח ), דודי הגיע באישון לילה לביתי ( אותו אני שוכר מאימי ) וחבט דקות ארוכות על הדלת בליווי צעקות. ניסיתי להתעלם ולהרגיע את בת זוגתי שהוא סתם אדיוט ותכף ילד- פחדתי מההשלכות של משטרה ובאמת שלא הייתי בטוח כיצד לפעול כי בכל זאת הוא משפחה... לאחר מכן, הוא הקיף את ביתי, הגיע לחלון חדר השינה שלי וצעק עלי לעמוד מולו ולהגיב. משסירבתי וביקשתי שיסתלק הוא החל לצעוק חזק יותר ולעקם את התריסים. בשלב זה ניגשתי ממנו וביקשתי בתקיפות שיחדול מהמעשה וכי הוא בחדר מיטות של אדם פרטי. הוא המשיך בצעקות, החל לחבוט על החלון, שבר כמה תריסים , קלל ואיים על חיי. לאחר מכן המשיך למרפסת שם הוא תלש לי שני עצים. בהמשך המשיך להתסובב סביב ביתי. לאחר כשעה אני חושב שהוא נעלם. חששתי ממשטרה או מכל עימות אחר בגלל שאדם נראה מטורף ולא ידעתי מה ההשלכות על המשפחה תהינה. כעת אני מרגיש מפוחד ובסיכון- אני לא מעוניין להיות קורבן והסיבה שאני פונה לפורום היא על מנת להבין מהר ככל שניתן מהם זכויותי ומה אפשר או כדאי לעשות בסיטואציה זו. תודה רבה, גיא

    • סכסוך משפחתי
      עו"ד יוסף רז | 23/05/2011 18:51

      שלום רב אני מבין את דאגתך והחשש לפנות למשטרה, יחד עם זאת, נדמה שהדוד לא ממש השאיר בידך ברירה. אני ממליץ לך לפנות בהקדם למשטרה ובמקביל להוציא צו הרחקה נגדו.

      • מכתב התרעה
        גיא | 24/05/2011 17:51

        קודם כל תודה על התגובה,בנוגע למשטרה- אני חושש, סבתי וסבי לא בקו הבריאות ואני יודע מניסיון עבר שכל סכסוך הם לוקחים ללב ולבריאות.אני באמת ובתמים מפחד מתגובה לא רציונאלית שלהם וחושש ממצב כזה.לפי הבנתי קיימת אופציה של מכתב התרעה .אני מאמין שצעד כזה יגרום לדוד להבין שהעסק הזה יותר רציני מסכסוך חולף.סך הכל לא מעניין אותי שיהיה לו צו הרחקה או לקבל פיצוי כספי על הנזק- אני רוצה לתת לו מכה על היד שיבין שהוא טעה ולכונן שלום בית ותו לא.כיצד אני יכול להשיג מכתב כזה? במחיר סביר כמובן( סביר לסטודנט)תודה רבה.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 24/05/2011 22:12

          לצערי לאור מה שתיארת אני בספק האם מכתב התראה יועיל. אתה מתייחס לחשש מעירוב גורמי חוק ותגובת הדוד לכך, איך יגיב לקבלת מכתב התראה בנוסח מאיים? אני חוזר וממליץ בחום לגשת למשטרה ובמקביל להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת. בכל מקרה, כל עו"ד פלילי יוכל להוציא עבורך מכתב התראה. למען שלום משפחתך, אנא חשוב על הדברים היטב. בהצלחה.

          • צו למניעת הטרדה ותלונה במשטרה
            גיא | 29/05/2011 16:31

            תודה על התגובה.עודני טרוד בעניין ועל מנת שלא לפסוח על שני הסעיפים אני רוצה לפעול בהקדם.ציינת שניתן להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת, כיצד נעשה הדבר? האם המשטרה דואגת לזה? או שמא עלי להעזר בשירותים של עורך דין?כמו כן, החשש שלי הוא לא מתגובת ה"דוד" דווקא, אלא מתגובת סבי וסבתי שלא בקו הבריאות וברור לי שמצב כזה יצער אותם עד מאד- ואני באמת ובתמים מבועת מהמחשבה על תרחיש גרוע במיוחד של "סבתא שמכה את עצמה."עם זאת אני כן רוצה להגן על עצמי- ומאמין שאירועים כאלה עתידים לחזור אם לא אטפל בעניין.במידה והגשתי תלונה ואני עד לכך שבמקום להיות לעזר היא הופכת לרועץ - האם יש לי אפשרות למשוך את התלונה?תודה רבה,גיא.

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 30/05/2011 17:07

              צו למניעת הטרדה מאיימת ניתן להוציא לבד בכל מזכירות של בית משפט שלום לגבי משיכת תלונה- אין מושג כזה. אתה יכול להודיע שסלחת לחשוד וייתכן ויהא לכך משקל אבל אין לך השפעה על סיום ההליך הפלילי המשטרה והפרקליטות הן המחליטוות

              • צו ופיצויי
                גיא | 30/05/2011 18:57

                לגבי הצו- בבית משפט? ללא עורך דין? אני וודאי זקוק לאסמכתא כלשהיא קודם לכן, לא?והאם הדבר סביר שינתן צו מניעה למרות שהוא שכן שלי, או שהכוונה בצו היא רק שלא יכנס לשטחי ויפגע בי?במקרה של תלונה במשטרה, האם כדאי לשכור שירותיו של עורך דין כלשהו ואם כן מאיזה תחום התמחות.גורמים שונים אמרו לי השבוע בזמן שחיפשתי עצה ומידע כי התביעה יכולה לכלול גם פיצוי כספי על הנזקים הפיזיים לחלון שלי ולגינה וגם על עוגמת הנפש שנגרמה לי.מיותר לציין כי זה כרגע לא בראש מעייני, אך אני כן מרגיש שחשוב לדעת מה זה כולל וכיצד לבחור באפיק הפעולה הנכוןתודה רבה,גיא

                • המשך
                  עו"ד יוסף רז | 31/05/2011 15:12

                  גיא שלום עם כל הרצון הטוב לעזור לך, הפורום נועד לענות על שאלות קונקרטיות בנושאים פליליים ואינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי שיתאים למקרה ונסיבותיו. אני מציע לך להיוועץ בעו"ד פלילי בהצלחה