ערר מתלונן על סגירת תיק

  • פתיחת תיק פלילי שנסגר מחוסר ראיות
    מיכל | 17/05/2011 16:34

    לפני כשנה קיבלה חברתי מכתב מביתה (בת 14)בו היא סיפרה לה שבעלה- אביה של הילדה נכנס למיטתה במשך שלוש שנים - לסירוגין. חברתי הופנתה למרכז להגנת הילד ושם ביתה נחקרה ע"י עו"ס מוסמכת ע"י המשטרה והתגלתה כדוברת אמת, בנוסף חברתי לקחה את ביתה לפסיכולוגית שהבהירה מעל לכל ספק שהילדה עברה את מה שעברה... חברתי הלכה עם כל הממצאים למשטרה והגישה תלונה  ושם נפתח תיק פלילי, בעלה נעצר לכמה ימים ושוחרר. מאז חברתי לא התעסקה בכלל בנושא הפלילי מאחר וכל הענין הותיר אותה הלומה וכואבת והעיסוקים בנפש הילדים, במצבה המשפחתי ובכל השאר גבו זמן וכוחות נפש רבים. השבוע הלכה חברתי לתחנת המשטרה לבדוק מה מצב התיק והתברר שהתיק נסגר  מחוסר ראיות!!!! (יש לציין כי הן העו"ס והן הפסיכולוגית לא קיבלו כל פניה מהפרקליטות למרות שמסקנתן היתה חד משמעית!) הבחורה בתחנת המשטרה אמרה לחברתי כי במקרה שהתיק נסגר אין מה לעשות ואם היא לא ערערה תוך 45 יום (חברתי לא קיבלה כל מכתב וסביר להניח שזה בגלל שבעלה הפנה את הדואר שלה לכתובת אחרת בלי ליידע אותה) אין כל דרך לפתוח את התיק לא היא ולא ביתה- הנאנסת. האם זה נכון???? הייתכן????!!!!!

    • ערר מתלונן על סגירת תיק
      עו"ד יוסף רז | 17/05/2011 17:38

      מיכל שלום ה"בחורה" מתחנת המשטרה טועה ומטעה מתלונן יכול להגיש ערר על סגירת תיק בתוך 30 ימים מהיום בו קיבל הודעה על סגירת התיק. בכל מקרה ניתן להגיש ערר באיחור והגורם המחליט בערר יכול לקבלו. אני ממליץ שלא להגיש בקשה שכזו ללא ליווי מקצועי של עו"ד פלילי. בהצלחה