מה בין תקיפה להגנה עצמית

  • מכות
    תמיר צורן | 14/04/2011 07:37

    שלום מי אשם במידה ואדם פגע והרים ידיים עלי ברחוב הוא לא נפגע כלל ואני דיממתי ועם מכות יבשות אך מזעזעות.האם החוק בודק את תוצאות המכות ? ומה באשר לאדם ג' שהוא אח שלי שהגיע להפריד ובנוסף הרים יד על התוקף לצורך הגנה.מה הדין איתו עפ"י החוק כמובן ? תודה.

    • מה בין תקיפה להגנה עצמית
      עו"ד יוסף רז | 14/04/2011 12:39

      שלום תמיר כדי לבדוק מי אשם יש צורך בקצת רקע לאירוע. מי התחיל? למה? איך הגבת? וכו'.. בכל מקרה, החוק אכן מבדיל בין סוגים שונים של תוצאות תקיפה, זה בא לידי ביטוי בחומרת העבירה והעונש בצידה. כדי שאחיך יוכל להנות מ'הגנה עצמית' יש להוכיח שהתערבותו הייתה דרושה באופן מיידי כדי להגן עליו/ עליך ובצורה מידתית. ובמילים פשוטות- אם אחיך הגיע באמצע התקיפה וסייע בידך, זו הגנה עצמית. אולם אם אחיך הגיע אחרי שהתקיפה הסתיימה ותקף בעצמו את התוקף- לא יהנה מהגנה זו. וגם זה בכפוך לכך שאחיך פעל באופן מידתי. והכי חשוב- תגיש תלונה במשטרה!