אי התיצבות עקב מחלה

  • דחיית משפט פלילי עקב מחלה
    אילן ט | 06/04/2011 11:04

    בתאריך 13 לדצמבר 2011 היה אמור להתחיל משפטי בגין קבלת דבר במירמה משנת 2009 לכאורה. הדיון נדחה על ידי השופט היימן מראשון לציון ל 5 לאפריל 2011. ביום זה שוב לא הופעתי עקב מחלה מוצדקת, התביעה ביקשה צו הבאה אולם השופט סירב בתוקף ודחה לי שוב את הדיון הראשון לעוד חצי שנה. יש לציין שאני נכה 22 שנה 100 אחוז פסיכיאטרית ובכל פעם יצא שהייתי מאושפז ל3 ימים בבתי חולים פסיכיאטרים ביום המשפט. כמובן שהשופט קיבל מסמכים המאמתים את דברי. שאלתי, מה יקרה אם גם בעוד חצי שנה אני שוב יאושפז בבית חולים פסיכיאטרי בשל התקפי פסיכוזה שמדי פעם אני מקבל? יוצא שכבר מ2009 היום בו הוגש כתב אישום המשפט נדחה כל פעם על ידי השופט. בהחלטתו האחרונה המסבירה את הדחייה הנוספת, קבע בשופט שאינו יכול להוציא צו הבאה לאדם שאי התייצבותו נוטבע מאישפוזים ומאומתים. מפנה לשאלתי, מה יהיה אם גם בעוד חצי שנה שוב ידרדר מצבי הפסיכוטי דווקא ביום המשפט שנדחה כבר 3 שנים? תודה.

    • אי התיצבות עקב מחלה
      עו"ד גיל משה | 10/04/2011 18:43

      אילן שלום. אם הנך בעל נכות פסיכיאטרית של % 100 הנך זכאי ליצוג של עו"ד מטעם המדינה. אינני בקיא במצבך אולם אם רופא יכתוב שאינך יכול להגיע עקב אישפוז, אני סמוך ובטוח שהשופט לא יוציא נגדך צו הבאה. בכבוד רב עו"ד גיל משה