יש לי עצה אחת בשבילך

  • אי הרשעה-החזקת סכין
    עו"ד צעיר | 04/04/2011 19:15

    שלום רב, יש לי מחר הקראה לכתב אישום של החזקת סכין(סע' 186 א'). הנאשם הודה בחקירתו כי הסכין שנמצא ברכבו הוא שלו. הנאשם היה פחות מגיל 21 בזמן ביצוע העבירה. וכיום הוא בן 24(כתב האישום הוגש לאחר שנתיים) ללא כל עבר פלילי ומתכונן ללימודים אקדמאיים. הנני שוקל להודות בעבירה, ולבקש תסקיר מבחן שישקול אי הרשעה. שאלותיי: 1. מהי הפרוצודורה לכך?(מודים בכ.אישום ואח"כ מבקשים לשלוח לתסקיר? לפני הטיעון לעונש? אשמח להבין את ההליך הפרוצודוראלי ע"מ להתכונן בהתאם. 2. האם יש לנמק מדוע מתבקש תסקיר מבחן? 3. האם יש טיעונים או הליך אחר במעמד ההקראה? מודה לכם מקרב לב

    • יש לי עצה אחת בשבילך
      עו"ד לא צעיר | 04/04/2011 19:25

      למקרא דבריך אני מניח שאינך עוסק בתחום הפלילי... אז עצה אחת לי ידידי היקר- ובלי טיפת ציניות- שלח את הבחור שלך לעו"ד פלילי. ... עולה מהשאלות שלך בצורה ברורה מאוד שאין לך מושג כיצד מתנהל הליך פלילי בבימ"ש, ולכן אני מפציר בך- זו לא בושה להגיד לא לתיק! אל תטפל בתיקים שאתה לא מבין בתחום העיסוק שלהם, התחום הפלילי מאוד מורכב וגם בתיק קל יחסית כמו זה יכולות לצוץ הפתעות בהצלחה

      • המשך
        עו"ד צעיר | 04/04/2011 19:37

        תחילה תודה על העצה והכנות. בכל מקרה, הנני מאמין כי גם לעו"ד הותיקים בתחומם היה תיק "ראשון". אך אם הנך בקיא בתחום, אשמח לקבל דעתך המקצועית בנושא הנ"ל. תודה בכל מקרה

    • תשובות
      עו"ד צעיר גם | 05/04/2011 17:35

      תודה ואז מגיע בעצם השלב של הכרעת הדין באותו מעמד תנמק את מה שאמרת פה כגון גילו , עברו וכו' ותבקש לשלוח אותו לתסקיר אני מקווה שעניתי על השאלה