רישום פלילי או משמעתי

  • מחיקת רישום פלילי
    עו"ד צעיר | 03/04/2011 14:22

    שלום רב, כנגד מרשי (שוטר) נפתח תיק במח"ש בגין הוצאת מידע בניגוד לדין. הגשתי בקשה למחקית רישום פלילי בהתאם לעילות המנויות. הבקשה נדחתה. הגשתי ערעור על הבקשה ואף היא נדחתה. אילו אפשרויות עומדות בפני מרשי? ואם יש, מהם המועדים הקבועים בחוק לעניין זה? אודה להתייחסותכם הרצינית. מחיקת רישום פלילי

    • רישום פלילי או משמעתי
      עו"ד איתמר סיון | 04/04/2011 13:25

      לפי מה שאתה מוסר, נפתח תיק פלילי למרשך, הגם שלי זה נשמע משמעתי. היכן הגשת את הבקשה? ניתן לפנות בבקשה לקיצור תקופת מחיקה.

      • תודה, המשך...
        עו"ד צעיר | 04/04/2011 15:37

        הגשתי את בקשת שינוי העילה/מחיקה לפרקליטות המדינה. את הערעור הגשת למח' עררים של פרקליטות המדינה (עו"ד שי ניצן). מהן האפשרויות העומדות למרשי נכון לשלב זה? האם קיצור תקופת הרישום היא משמעותית? מהי הפרוצדורה? האם פניה לבג"צ אפשרית במקרה זה. ייאמר לסיום כי מרשי לא ראה שופט בשום שלב, וכי טענותיו נשמעו רק על גבי נייר מכתבים, ללא שימוע או דיון כלשהו. טענותיו של מרשי מבוססות כדבעי, ולטעמי השמעתן בבית משפט חשובה לאין שיעור בנסיבות התיק דנא. מה עלי לעשות? תודה רבה!

        • המשך
          עו"ד איתמר סיון | 04/04/2011 15:55

          לגבי הייצוג - אין בחוק כל חובה לאפשר שימוע בעל פה. תוכל לבקש ממר ניצן לאפשר לך להשמיע את דבריך בעל פה, ולשקול את הבקשה מחדש, או לעתור לבג"צ על ההחלטה המנהלית שלא להיעתר לערר. לשתי הבקשות סיכוי קטן, לטעמי. מאחר ששוב לא פירטת מה עלה בגורל התיק (האם נסגר, הועמד לדין, עדיין תלוי ועומד), והאם מדובר בתיק משמעתי או פלילי, אין אפשרות לענות לך לגבי תקופת הרישום.

          • תודה והמשך,
            עו"ד צעיר | 04/04/2011 16:25

            התיק נסגר בעילה של חוסר עניין לציבור. המשמעות של סגירת התיק בעילה זו היא, כי על אף שהתיק נסגר הרישום הפלילי עודנו קיים. והבקשה כמו גם הערעור עצמו בעצם ביקש לשנות את עילת סגירת התיק. ככל הידוע לי עבירה בגין הוצאת מידע היא עבירה פלילית (אינו משמעתית בלבד). איתמר, אילו מועדים חלים, אם בכלל, בקרש לעתירה לבג"צ או פניה לניצן? אני מודה לך על התייחסותך המהירה והמלומדת.

            • רישום פלילי
              עו"ד איתמר סיון | 04/04/2011 16:28

              אין רישום פלילי ללקוח שלך, אלא רישום משטרתי. אני מפנה אותך לתיקון חוק המרשם הפלילי מחודש מארס 2008, בו מצוינות אפשרויות לפנות לגורמים שונים במשטרה בנוגע לעניין זה. בהצלחה.

              • עו"ד איתמר, אני חושב שאתה לא מבין את שאלתי.
                עו"ד צעיר | 04/04/2011 19:54

                קראתי בעיון את חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים, ולא מצאתי בו כל סיוע או ללקוחי. התיקון שאותו ציינת מ2008 מתייחס לקצין משטרה "הרשאי לבטל מרישומי המשטרה רישום בדבר החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין..." מה הקשר לתיק שלי?! הטענה של מרשי היא פשוטה בתכלית: השארת עילת סגירת התיק מכוח עילת "חוסר עניין לציבור" ולא "מחוסר אשמה" (העילה שתואמת לנסיבות העניין) משמעותה שעדיין ישנו רישום פלילי "אות קין" על מצחו. איתמר, אתה יכול להפנות אותי ללשון החוק המדוייק - אולי אני לא מבין אותך... ?

                • סגירת תיק חקירה
                  עו"ד איתמר סיון | 06/04/2011 07:28

                  סגירת התיק מעילה של חוסר עניין לציבור (כמו גם סגירה בעילה של חוסר ראיות מספיקות) היא החלטה שלא להעמיד לדין, ולכן מתאימה לסעיף.