תשובה

  • תיק משטרתי סגור - רישיון לראיית חשבון?
    אבירם | 29/03/2011 22:22

    שלום, אני במסלול ראיית חשבון. כדי שאוכל לקבל את הרישיון, עליי לחתום על אישורי למועצת רואי החשבון לעיין ברישום הפלילי שלי. לצערי, קיים לי תיק משטרתי סגור (חוסר ריאיות מספקות) במקרה הדומה לזה שסופר בלינק הבא: ***צונזר ע"י המערכת**** ההאשמות הרשומות בתיק המשטרתי הסגור - פגיעה בפרטיות, חדירה לחומר מחשב שלא כדין. כלומר - עבירת פשע (בשל עבירת פגיעה בפרטיות - 5 שנים). ברצוני לשאול, למיטב ידיעתכם: 1. האם יימסר המידע על התיק המשטרתי הסגור למועצת רואי החשבון במסגרת הרישום הפלילי? 2. האם ישנה סכנה שלא אקבל רישיון רואת חשבון בשל הנ"ל? אודה מאוד לעזרתכם הדחופה בנוגע ל- 2 השאלות הנ"ל. תודה.

    • תשובה
      רו"ח צעיר | 29/03/2011 23:36

      שלום רב, להלן תשובות: 1.כן ימסר מידע על תיק סגור למועצת רואי חשבון. 2.זה לא צריך להפריע לך לקבל רשיון.אם היה לך הרשעה או אפילו תיק פתוח , אז זה היה סיפור אחר, אז היו שוקלים גם את הנסיבות העניין ואפילו גם אז היו מעניקים לך רשיון. בהצלחה

      • על פי ניסיונך...
        אבירם | 30/03/2011 17:46

        האם איקרא למתן הבהרות למועצת רואי החשבון בנוגע לתיק סגור?תודה

        • לא ימסר
          אלי | 30/03/2011 19:31

          אם התיק סגור, ודאי קיבלת דוח משטרתי על כך. בדוח מוזכר שהתיק נשאר רק ברישומים הפנימיים של המשטרה ואף אחד אינו רשאי לעיין פרט לגופים המופיעים בחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. חפש את נוסח החוק באינטרנט ותמצא שגופים אלה הם רק המשטרה, שבכ, צבא וכדומה. שום גוף אזרחי אינו רשאי לעיין ברישום משטרתי זה. אגב, תוכל לנסות להוציא תעודת יושר ושם לא יופיע כלום.

          • לא אתה לא תקרא למתן הבהרות
            רו"ח צעיר | 30/03/2011 19:57

            לא אתה לא תקרא.רק אם יש תיק פתוח או הרשעה בביתהמשפט, אז מתכנסת הועדה במועצה והם דנים אם להעניקלך רשיון או לא ואז נשקל כל מקרה לגופו, לפי הנסיבות.לך יש תיק סגור ולכן המועצה לא תיקח את זה בחשבון ותעניק לך רשיון.אין לך ממה לחשוש, רק ממבחני מועצה:))

          • מועצת רואי החשבון מבקשת ייפוי כוח
            אבירם | 30/03/2011 23:36

            מועצת רואי החשבון מבקשת ייפוי כוח בנוסח הבא:"המבקש מסכים בזאת כי משטרת ישראל תעביר למועצת רואי חשבון הפועלת על פי חוק רואי חשבון, תשט"ו 1955–                (להלן החוק), את הרישומים המנוהלים על שמי במאגר מידע הפלילי שבמשטרת ישראל בהיקף המגיע לה עפ"י חוק           המרשם הפלילי, התשמ"א- 1981, לצורך בחינת בקשתי לקבלת רישיון רואי חשבון על-פי החוק."אין מדובר בייפוי כוח מלא? אין זה אומר שהמועצה תקבל את הפרטים שאני קיבלתי?תודהכלומר, כולל את הרישום המשטרתי?

            • תשובה
              רו"ח צעיר | 31/03/2011 15:35

              ידידי, אין לך מה לדאוג. תיק סגור = אין מניעה לקבל רשיון. גם אם תקרה את כל החוק רואי חשבון, אתה תראה שכתוב שלא יקבל רשיון רק מי שהורשע בעבירה שיש עימה קלון.הורשע משמעו הוגש כתה אישום ואדם הורשע בדין בבית המשפט. לכן מי שהורשע או שיש תיק פתוח לגביו (מב"ד) , אז המועצה צריכה להפעיל שיקול דעת אם לתת רשיון או לא. אצלך התיק סגור, לכן בשביל מועצה כאלו אין תיק כלל בבואה לשקול אם להעניק לך רשיון. אני מקווה שהתשובה שלי סיפקה אותך. בהצלחה.

              • כיצד אתה כ"כ בטוח...?
                אבירם | 31/03/2011 22:45

                היי, תודה על התשובה.לקרוא את החוקים אני יודע. שאלתי בנוגע לפרקטיקה.כיצד אתה בטוח כל כך? מניסיון?

                • תשובה
                  רו"ח צעיר | 31/03/2011 23:22

                  כן.איזה שנה אתה בלימודים?

                  • אני מסיים התמחות בקרוב....
                    אבירם | 01/04/2011 23:53

                    אחרי בחינות מועצה :)

                    • תשובה
                      רו"ח צעיר | 02/04/2011 12:53

                      יפה, אז אתה רו"ח עוד מעט.קצת מוזר רק שאתה שואל את השאלות האלה רק עשכיו - מה הלכת למבחני המועצה עם ספקות האם תקבל רשיון או לא? עוד שאלה - מתי התיק נסגר?ומה שכן מכיוון שאתה תהיה רו"ח צעיר וכל הקריירה לפניך אז עדיף לפעול למחיקת רישום משטרתי ממחשבי המשטרה, כי בעצם אתה לא יודע לאן תתגלגל אח"כ.זה דעתי לפחות.הרבה בהצלחה.

                      • תודה רבה!!!  לת
                        אבירם | 02/04/2011 22:53

                        • אודה לקבלת ייעוץ מעו"ד פלילי....
                          אבירם | 05/04/2011 22:55

                          שלום, מכיוון שמדובר בפורום מומחים - מאוד אודה לקבלת ייעוץ מעו"ד פלילי ולא מעו"ד צעיר. הלא זו מטרת פורום זה, לא?