החזקת סמים

  • החזקת סמים
    שלמה | 28/03/2011 19:55

    שלום רב,אדם שנסע ברכבו של חבר, כאשר חברו נוהג, שוטר עוצר אותם והוא מבצע חיפוש ברכב ומוצא שקית שמכילה 9 גרם של חשיש. אותו אדם (חברו של הנהג) מודה שהשקית שלו בפני השוטר והוא נחקר בשטח על ידי השוטר, ומסביר שקיבל את השקית מאדם שהוא בקושי מכיר. השוטר מבקש כי יגיע למחרת להמשך חקירה בתחנת המשטרה ולמען לקיחת טביעת אצבעות ממנו. אותו אדם מאשר את הדברים.1. מה העונש שיקבל אותו אדם? מה נהוג לתת? האם זה שימוש?2. האם יהיה רישום פלילי? אם כן, האם הוא ימחק בעתיד?3. האם ניתן להמיר את הדבר לאזהרה לנוכח העובדה כי אין עבר פלילי וזאת עבירה ראשונה?4. האם אותו אדם חייב לתת טביעות אצבעות? מה ההשלכות? תודה רבה מראש.

    • החזקת סמים
      עו"ד יוסף רז | 14/04/2011 13:54

      שלום שלמה עבירת החזקת סמים הינה עברה חמורה והעונש בצידה אף הוא. יחד עם זאת, ישנם הרבה גורמים שיכולים לעמוד לזכות הנאשם. על סמך מה בוצע החיפוש? האם ניתנה הסכמה? האם היה חשד סביר? מה גילו של הנאשם? עברו הפלילי? במה הוא עוסק? שאלות אלו ואחרות יכולות "לשפוך אור" על העתיד. ולכן קשה מאוד ללא מידע זה לתת תשובה מושכלת. ככל שמדובר בעבירה ראשונה וישנו חשש לפגיעה בעתידו של הנאשם- ניתן לסיים את ההליך ללא הרשעה, בכפוף להמלצת שירות המבחן. ככל שמדובר באדם בעל עבר פלילי, יהא קשה יותר וככל הנראה ההליך יסתיים בהרשעה. את העונש כאמור לא ניתן לחזות ללא פרטים נוספים. לגבי שאלתך אודות טביעות אצבע- חשוד אינו חייב להסכים לתת, אך ניתן לקחת ממנו בכוח סביר. חג שמח