הטרדה ואיומים

  • תיק שהועבר לתביעות משטרתיות
    דביר | 28/03/2011 13:30

    הוגשה תלונה כנגדי בגין עבירה של הטרדה והתנכלות מינית ואיומים, שהתבצעו לכאורה דרך מחשב/טלפון.למיטב הבנתי, התיק הועבר לתביעות משטרתיות ולא לפרקליטות.מה המשמעות של זה שזה הועבר לתביעות ולא לפרקליטות? האם זה מעיד על חומרה יחסית פחותה?האם ברגע שזה מגיע לתביעות גם יש שימוע? או שמוגש ישר כתב אישום? הם לא צריכים לשלוח אליי מכתב ולהודיע לי שהתיק הגיע אליהם?האם הסיכוי לסגירת תיק בתביעות גבוה מסגירת תיק בפרקליטות?תודה רבה

    • הטרדה ואיומים
      עו"ד יוסף רז | 14/04/2011 14:50

      שלום דביר החובה לשלוח מכתב יידוע חלה רק בעבירות מסוג פשע לא ניתן לדעת בגין איזה עבירות אתה עתיד לעמוד לדין אולם העבירות אותן ציינת אינן מסוג פשע (עבירת פשע הינה עבירה שהעונש לצידה עולה על שלוש שנים). תיקים בעבירות שאינן מסוג פשע, ככלל, מועברים לטיפול התביעה המשטרתית ולא לפרקליטות- כמובן שמדובר בתיקים חמורים פחות. באפשרותך לכתוב מכתב ובו לפרט מדוע לדעתך על התביעות להימנע מלהעמידך לדין, אולם מכתב שכזה רצוי שינוסח על ידי עו"ד פלילי. סיכויים לא ניתן להעריך ללא פרטים נוספים. חג שמח