תשלום שכ"ט עו"ד שהינו מופרז לדעת ה"משלם"

  • הפניתי את השאלה לפורום אחר ואשאל גם אתכם
    אנדרי | 27/03/2011 16:25

    מקרה אמיתי: אדם נלקח לחקירה בעקבות חשד שהתעורר לגביו. יודגש: חשד בלבד. הוריו של אותו חשוד היו לחוצים מאד והזמינו את שירותיו של עו"ד פלוני אחד כדי שזה יביא לשחרורו. אחר 7 שעות או יותר שוחרר הבן. כמובן שאותו אדם שוחרר לאלתר ולא הוגש נגדו כל כתב אישום. עו"ד ביקש וקיבל 47 אלף שקל עבור השירות, ואמר להם שהוא ילווה את כל הסיפור עד לסיימו. אלה שסיומו כבר הגיע אחרי כמה שעות שעה שההורים התבשרו כי נגד הבן אין דבר. ההורים ההמומים נפרדו מכמעט 50 אלף שקל. והשאלה שלי האם יש מקום לפעול נגד אותו עו"ד גזלן, שניצל את השעה ועשה הון על גבי אנשים תמימים ולחוצים שדעתם התבלבלה לחלוטין. או - האם זהו שכ"ט מקובל בגין שטות כזו?! יודגש: לא נחתם כל הסכם שכ"ט עם עוה"ד. ההליך הסתיים (תוך שעות ספורות) ואינו תלוי ועומד בשום ערכאה, כן לא יוגש נגדו כל כ. אישום. אשמח לתשובה.

    • תשלום שכ"ט עו"ד שהינו מופרז לדעת ה"משלם"
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 03/04/2011 00:34

      לכאורה, מדבריך, עולה כי היתה הסכמה - כזו או אחרת - לתשלום שכה"ט הגבוה ומשכך הדבר חוקי גם אם הסכום אינו סביר, לדעתי, ואינו בגדר הנורמה. יחד עם זאת, ניתן לפנות לוועדת האתיקה ולבקש שיעמידו את הסכום על סך סביר לשירות אותו נתן עוה"ד. ויודגש - אין מחיר שכ"ט מקסימלי, אך יש הגיון בדברים ולעיתים הועעדה נדרשת לעשותו. בשולי הדברים אציע כי הצדדים ינסו להגיע להסכמה תוך הבהרה - באופן חברי - כי ככל שההסכמה בעניין לא תצלח - תמומש האלטרנטיבה...