חשבון נאמנות

  • חשבון נאמנות של עו"ד של קבוצת רוכשים
    רועי | 26/10/2011 16:50

    עו"ד פתח חשבון לחברי קבוצת רכישה. הסכומים שעברו בחשבון היו בסדרי גודל של מליונים (שהרי מדובר על תשלומי בניה של דירות רבות). כיצד זה מתיישב עם מגבלת יתרת ה300,000 של חשבונות נאמנות?

    • חשבון נאמנות
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/10/2011 10:45

      שלום רב, ישנם שני סוגי חשבונות נאמנות: כללי וספציפי. ההגבלה של 300,000 ש"ח הנה בחשבון נאמנות כללי, קרי: שאין מוטב מסוים לכסף שבחשבון. בחשבון נאמנותצ ספציפי (כלומר שניתנת לבנקרשימת מוטבים), אין כל הגבלה ביחס לסכומים שיכולים להיות מופקדים בו , או ביחס להעברתם. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מועבר קובץ עם רשימה?
        רועי | 27/10/2011 11:09

        הרי מדובר במאות רוכשים. יש פורמט אלקטרוני שהבנק מקבל מנאמן של קבוצת רוכשים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 27/10/2011 11:31

          שלום רב, אכן, הבנק מקבל עדכון ביחס לכל פרטי רוכש. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • הבהרה: רק עו"ד?
            רועי | 27/10/2011 11:42

            חשבון נאמנות ספציפי רלוונטי לעו"ד או רו"ח. האם חשבון הנאמנות הכללי שתארת יכול להפתח ע" כל אדם עבור כל מספר של נהנים (כמובן תוך מתן רשימה לבנק)?

            • התבלבלתי כמובן בין הכללי לספציפי. צ.ל.:
              רועי | 27/10/2011 11:44

              חשבון נאמנות כללי רלוונטי לעו"ד או רו"ח. האם חשבון הנאמנות הספציפי שתארת יכול להפתח ע" כל אדם עבור כל מספר של נהנים (כמובן תוך מתן רשימה לבנק)?

              • המשך תשובה
                עו"ד אבי זילברפלד | 27/10/2011 12:42

                שלום רב, כן, בכפוף כמובן לחוק איסור הלבנת הון. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות