מכתב תיקון מהבנק למשכנתאות

  • האם בנק טפחות מנסה עלי שיטת מצליח? (שינוי ריבית)
    צביקי | 18/10/2011 21:46

    לאחר שבתאריך 6.9.11 חתמתי על משכנתא ולקחתי סכום של 182,000 ש"ח , ומתוכו 100,000בריבית קבועה של 3.45, קיבלתי היום מכתב רשום בזו הלשון:"מבדיקה שערכנו עולה כי בעת ביצוע החלק שבנדון בהלוואתכם, נפלה טעות בשיעור הריבית שבחלק זה, כך שבמקום ריבית של 3.72% צוינה במחשב בטעות ריבית נמוכה יותר בשיעור 3.45%.לידיעתכם, שיעור הריבית בחלק שבנדון עודכן החל ממועד הביצוע של חלק זה של ההלוואה. השינוי בחיוב החודשי עקב שינוי הריבית יהיה מחודש אוקטובר 2011.הננו מתנצלים על הטעות שנגרמה.בברכה, ד. פלדמן, מנהל מטה משכנתאות, בנק מזרחי טפחות בע"מ"רק להבהיר, שבחוזה המשכנתא מופיע כמובן הסכום הנמוך יותר.מה עלי לעשות? לכאורה בא הבנק ואומר :" ככה זה ואין מה לעשות".תודה! צביקי

    • מכתב תיקון מהבנק למשכנתאות
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/10/2011 12:58

      שלום רב, מציע לפנות לבנק בכתב עם טענותיך ולדרוש הבהרות. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה
        צביקי | 31/10/2011 21:52

        ובכן, היום הגעתי לבנק עם הדפים, ולהלן ההסבר שקיבלתי:בעת החתימה על הסכם ההלוואה, ניתן לי סכום ריבית מסויים. (3.80 לצורך העניין). סכום זה תקף ל-12 יום, ובעת ביצוע ההלוואה מקבלים סכום מעודכן - גבוה יותר או נמוך יותר על פי עלויות גיוס האשראי של הבנק או משהו דומה.מאחר והבית שלי בהליכי בניה, ובכל פעם הבנק משחרר סכום נוסף בהתאם להתקדמות, בכל פעם הוא עורך חישוב מחודש לסכום.בפעם האחרונה שלקחתי כסף, יצא לו בחישוב 3.45, על אף שהיה אמור הסכום להתעדכן לסכום גבוה יותר. לכן הדפים של ביצוע ההלוואה רשומים על 3.45.לדברי הבנקאית, גם אם הטעות היתה בכיוון הפוך הם היו מחזירים לי את הכסף, ולכן לא ברורה לה טענתי - הרי המדד לפיו נקבע הסכום הוא קבוע ונקבע ע"י בנק ישראל.מה דעתך? הצדק איתי או איתה? פשוט שאני אדע כמה רחוק ללכת עם הסיפור...צביקי