הבנק מסרב לפתוח חשבון - מה עושים ?

  • חוב אבוד ישן
    אלי | 04/10/2011 15:41

    לפני 20 שנה לערך אחרי צבא, היה לי חשבון בנק הפועלים עם משיכת יתר קטנה 1000 ש"ח במונחי 1992. אחרי כשנתיים באתי לסגור את החוב ולנהל חשבון הודיעו לי שהחוב נסגר כחוב אבוד ומאז הם לא מוכנים לפתוח לי חשבון בכלל!!! מה עושים? האם הם יכולים ? ואם אני כחברה בע"מ מגיע לפתוח חשבון הם גם יסרבו?

    • הבנק מסרב לפתוח חשבון - מה עושים ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/10/2011 15:58

      שלום רב, לעיתים קרובות אני נתקל בבעיה זו, שבה הבנק מסרב לפתוח חשבון ללקוח, בגלל משהו מעברו. התנהגות הבנק פסולה וחמורה. ס' 2א. לחוק הבנקאות(שירות ללקוח) קובע כי תאגיד בנקאי לא יסרב "סירוב בלתי סביר" לפתוח חשבון עו"ש ללקוח, ולנהלו כל עוד החשבון מצוי ביתרת זכות והלקוח עומד בתנאי ההסכם עם הבנק. המשמעות הנה שכתם מהעבר, כפי ציינת, אינה מקנה זכות לבנק לסרב לפתוח לך חשבון. עם זאת יש לאבחן בין עצם פתיחת החשבון, לבין נושא מתן האשראי. בנושא זה, של מתן אשראי, יש לבנק סמכות מוחלטת לקבוע אם לתת לך או לא, ובאיזה תנאים (ערבים, בטחונות, וכדו'). התוצאה: ניתן לחייב את הבנק לפתוח לך חשבון קרדיטורי, כלומר: חשבון שיתנהל ביתרת זכות בלבד, ולא תוכל להיות ביתרת חובה/חריגה. דרוש זאת מהבנק שסירב לבקשתך, ואם עדיין לא יסכים – אני מציע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, אשר , להערכתי, ידע איך לטפל בבנק. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות