האם הגבלת חשבון חלה גם על חשבון משותף בבנק אחר ?

  • הגבלה בבנק ישראל
    אור | 02/10/2011 18:10

    שלום רב. לי יש חשבון בבנק דיסקונט ואשתי רשומה איתי כבעלים אך אין לה כל קשר לחשבון פרט לכך,החשבון שלה בלאומי ,שם המשכורת שלה וחוץ מיזה שהיא רשומה כבעלים אין לה נגיעה.על השקים שלי כמובן שמה רשום אך אני חותם ורק אני משתמש בהם. בנק לאומי שם המשכורת שלה והכל החזיר לה 10 שקים והיא מוגבלת בבנק ישראל,זה אומר שגם החשבון שלי? היא בלאומי ואני בדיסקונט.השקים שחזרו הם 10 בלאומי בלבד.זה אומר שהחשבון שלי בדיסקונט מוגבל בגלל זה גם?ביקשתי להסיר אותה מהחשבון בדיסקונט אבל סירבו כי יש מינוס וזה. אנא תשובתכם.

    • האם הגבלת חשבון חלה גם על חשבון משותף בבנק אחר ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/10/2011 12:10

      שלום רב, בהגבלת חשבון רגילה - ההגבלה לא חלה על חשבון משותף , השונה מהחשבון שבו נוצרה ההגבלה. בהגבלת חשבון חמורה - הגבלת החשבון הנה לכל חשבון של הלקוח המוגבל, אף בחשבונות משותפים נוספים על זה שבו נוצרה ההגבלה. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבנק משלם כרצונו
        ש. שושני | 22/10/2011 18:22

        ביקשתי מהבנק לבטל הרשאה לתשלום לויזה עקב ביטול עיסקה ואובדן כרטיס האשראי. הבנק מסרב קטיגורית.[איך מגנים על זכויותיו של הלקוח/צרכן בפני עוולות כאלה?