ערבות להלוואה

  • שלום רב, אנא תשובתכם הדחופה
    אני | 18/09/2011 14:17

    לפני 7 שנים שכנע אותי קרוב משפחה לחתום ערבות על הלוואה שלקח בגובה 180 אש"ח. מסתבר שלא עמדו בתשלומי והבנק הגיע עם הלווה להסדר. 35 אש"ח בפריסה. את הפריסה יש לקיים עד לתחילת חודש אוקטובר. הבנתי שהלווה לא מתכוון גם את ההסדר לשלם משום שהוא עשה פשיטת רגל. רציתי לדעת, אני כערב להלוואה שחתמתי בתום לב מה יהיה עליי? האם במידה ולא יקויים ההסדר יכולים לפנות אליי? אני מובטל ואין לי נכס על שמי. אבל במידה ומחר אתחיל לעבוד יכולים לעקל לי את המשכורת? יכולים לעקל רשיון נהיגה? איך עליי להתנהג עכשיו שאני יודע שההלוואה נלקחה שלא בצורה תמימה? אם אני אפנה לבנק ייתכן וזה יעורר את המתים? אני מבין שהבנק מבחינתו מיצה את ההליכים כשייצא להסדר. מה עוד עליי לעשות. אני יודע שהלווה עובד בשתי עבודות אבל לא יודע אם הוא מקבל את המשכורת אליו או על שם אחר. או שהוא מקבל בשחור. אנא תשובתכם הכנה. לא שמרתי עותק מכתב הערבות כך שאין לי מושג אם אני ערב רגיל או מוגן? ומה עוד רשום בו הייתי ממש ילד טיפש. יש בידיי עותק מההסדר. תודה

    • ערבות להלוואה
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/09/2011 14:28

      שלום רב, מאחר ואין בידך פרטים אודות ערבותך קשה לתת יעוץ. אינני מציע לפנות לבנק בשלב זה. סביר שתתבע ע"י הבנק.ע"מ להרחיב דעת בנושא - מציע לך לעיין במאמרי : "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית יש מקום לבחון היש לך טענות הגנה כנגד הערבות, ואני מציע שתפנה להתייעצות עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה על ההתייחסות המהירה
        אני | 18/09/2011 14:55

        תודה. ברצוני לציין שהבנק עדכן אותי לפני מספר רב של שנים שההלוואה אינה משולמת. מאז לא פנה אליי. את עותק ההסדר קיבלתי מהלווה עצמו. בשבוע האחרון בדקתי באינטרנט אם יש ללווה עוד ענייני כספים - ומסתבר שלעניות דעתי יש התנהלות של מירמה מצידו את הבנקים. הוצאתי הדפסות ששמורות אצלי בנוגע אליו. אבל האם הבנק יתייחס אליהם בכלל? האם אני מעניין את הבנק?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 18/09/2011 15:52

          שלום רב, לא שייך "מעניין".ככל שיש "קייס" זה מה מה שקובע, ואת זה ניתן לדעת לאחר תחקיר שייעשה לך על נסיבות מתן ההלוואה, וההתנהלות מאז ועד היום. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • קייס של הבנק על הלווה!? מי אמור לעשות את התחקיר...
            אני | 19/09/2011 10:54

            האם זו מחוייבותו של הבנק? המון תודה אתמול שמעתי שעובד הבנק שעשה עימם "קומבינות" - פוטר. למה יהיה עליי כערב לסבול מהמעשים הזדוניים שלהם.

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 19/09/2011 11:03

              שלום רב, הבנק לא יעשה שום תחקיר, אלא- ככל שיהא חוב - יתבע אותך. עליך מוטלת החובה להוכיח שאינך חייב, על כל המשתמע ו/או נובע מקביעה זו. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

              • מה זאת אומר להוכיח שאיני חייב
                אני | 04/10/2011 01:39

                סליחה, לא ברור לי מה זאת אומרת עליי להוכיח שאיני חייב. הלווה יחד עם שותפיו עשו עוקצים לבנקים ולאנשים פרטיים. מדוע עליי לספוג זאת. בגלל שבבנק עלו על הפקיד שעשה קומבינות, ובגלל שהלווה סיפר לבנק שהוא בקשיים ושאינו עובד(על אף שזה לא נכון הוא עובד בשני עבודות) - מדוע אני צריך לסבול. אם הבנק הגיע עם הלווה להסדר של 35 אש"ח במקום 180 אשח זאת אומרת שהבנק וויתר על סכום מכובד של כסף. האם ובמידה ולא ישולם כל סכום ההסדר הבנק יוכל לדרוש אותו ממני? בהסדר כתוב שאם הוא לא ישלם את ההסדר יש אפשרות לחזור לסכום המקור. האם יש לי אפשרות לגשת לבנק ולבקש להוציא אותי ערב מההלוואה? לאחרונה לאחר שחקרתי על הקבוצה הזו הסתבר לי לצערי שהלווה קשור לקבוצה שעושים עוקצים לבנקים ולאנשים פרטיים. (יש להם עורך דין שמנחה אותם מה לעשות ומקבל המון כספים). ההלוואה שעליה שכנעו אותי לחתום נלקחה שלא בתום לב. מה זה הדבר הזה במדינה שבנק אחד לא יודע על המתרחש בבנק אחר. מועד תום ההסדר קרב ובא. והלווה אינו מתכוון לשלם את ההסדר. תודה

                • המשך תשובה
                  עו"ד אבי זילברפלד | 04/10/2011 11:15

                  שלום רב, את כל טענותיך שטענת בפנייתך עליך להוכיח בביהמ"ש, הואיל ונקודת המוצא הנה שכתב הערבות עליו חתמת - תקף. אתה יכול לנסות לפנות לבנק, להערכתי - הסיכוי שיסכים לוותר עליך - קלוש. ככל שמדובר בסכום משמעותי, מציע לך לפנות בדחיפות לעו"ד המתמחה בתחום , ע"מ שיסייע לך לצאת מהענין הזה במינימום נזקים. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות