האם ניתן לקבל מידע מחשבון הוועד ?

  • נתונים על תנועות בחשבון בנק של מוסד ציבורי
    glsystems | 09/09/2011 23:02

    שלום ישנו עניין של מוסד ציבורי ממשלתי בו המנהל יחד עם יו"ר הועד פתחו עבור כספי הועד חשבון פרטי אך עם שמם הפרטי ו"וועד מוסד כלשהו" . למעשה בפועל, החשבון מוגדר על ידי הבנק כחשבון פרטי ולציבור של אותו מוסד אין אפשרות לדעת מה עלה בגורל הכספים. לפני כשנה התחלף הועד והתגלו מעשים תמוהים עם המון סימני שאלה. מנהל המוסד ויו"ר הועד הקודם מסרבים לתת פירוט לגבי החשבון. כך כבר כמעט שנה. לועד הנוכחי יש יסוד סביר שישנם אי סדרים כספיים ופנה למשרד הממונה על אותו מוסד. המשרד הממונה הוציא הודעה רשמית שהוא בודק והנושא נמצא במחלקת ביקורת. האם יש אפשרות לועד הנוכחי לבקש משופט צו לחשיפת התנועות לועד הנוכחי? במידה וכן, במה הדבר כרוך? האם מחוייב עורך דין עבור המהלך? תודה

    • האם ניתן לקבל מידע מחשבון הוועד ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/09/2011 20:35

      שלום רב, לדעתי, הגם שהחשבון הוגדר כ"פרטי", באם העובדות יובהרו כראוי, בימ"ש יתן צו לבנק להמציא נתונים. לגבי מעורבות עו"ד, כמו בכל מקרה ששוקלים לקחת בעל מקצוע: אם אתה יכול לעשות את העבודה לבד, והיטב, זה מיותר. אם לא - "תאכל אותה". בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • האם יש נוהל מקוצר או שאני בקלישאה על טחנות הצדק?
        glsystems | 11/09/2011 09:55

        שלום ותודה על התגובה האם מדובר בפניה לשופט תורן ומתן צו במקום? או שמא יש לצפות להתנהלות מסורבלת של דיונים על גבי דיונים? תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2011 13:20

          שלום רב, אין כאן מקום לפניה לשופט תורן. מידת הסרבול תהא כמידת התעקשותו של הצד שכנגד. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • מה הכוונה? שלא תהיה שקיפות?
            glsystems | 11/09/2011 13:46

            שלום מה הכוונה בהתעקשות הצד שכנגד? האם יכול להיות שהורה לא יוכל לראות מה קרה לכסף ששילם לבית הספר? במידה וכן, כל מה שנשאר הוא לצאת ולכבות את האור... מדהים עד כמה המדינה סלחנית לבריונות.. אשמח לתשובות תודה

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2011 23:48

              שלום רב, בעל דין רשאי למצות מלוא זכויותיו הדיוניות, והוא רשאי לווותר עליהן. ברוח זו, הוא יכול להקשות על ניהול המשפט, והוא יכול לשתף פעולה לסיומו המהיר של ההליך. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות