התנהגות רשלנית ומזלזלת של בנק

  • זיכוי צק שלא ביום הפרעון
    עדי | 30/08/2011 22:38

    אני מנכל של חברה ששילמה לספק צק עבור עבודה על סך 400 ש"ח לפרעון לאוגוסט. הצק נשלח לספק במהלך חודש יוני. הצק הופקד טרם זמנו (כאילו היה מזומן כניראה טעות של כספרית) והכסף ירד מהחשבון -הועבר כסף ללקוחה. לאחר חודשים במהלך אוגוסט הספק יוצר איתי קשר ואומר שהצק בוטל לאחר שניסה להפקיד את הצק. כמי שלא ידע על הסיפור של ההפקדה שלא במועד...פניתי לבנק שיאמר לי כיצד הצק בוטל...ומה הסיפור הבנק תיחקר קלות ואז הבנק הבחין שההספק קיבל את הכסף אבל לא במועד וכדי לא לקבל חיוב כפול המיסלקה נתנה הוראה לבטל את הצק. בכל התהליך הזה הבנק לא עידכן אותי לא על החיוב לא על הביטול ולא שוב דבר. עכשיו לאחר שאמרתי לבנק על הסיפור שהספק רוצה כסף עבור הצק שחזר עקב הוראת ביטול...הבנק התחיל לעשות רצף של פעולות של זיכוי וחיוב שלי ושל הספק-רצף פעולות שעקב טעות של פקידה היא עשתה הפוך...ורק יום אחרי כל הטעויות בשיחה עם מנהל הסניף העיניין לפתע הגיע אל קיצו והכל יסתדר למקומו בשלום. מכיוון שיצאת מבולבל מכל הסיפור-ואני חושב שגם אתה...ביקשתי דוח מסודר על כל האירוע וגם הסכת מסקנות ממנהל הסניף אבל הוא אמר שהוא לא עובד אצלי...ולא חייב לי כלום. עכשיו השאלה-הבנק טעה שלא שמר לי הכסף כמו שצריך ופגע באמון בנינו.נתן אותו שלא במועד. הבנק טעה שלא דיווח לי על הטעות חיוב זיכוי הבנק טעהשוב שלא עידכן אותי בכל הניסיונות שלו לתקן בסוף את כל הסיפור. האם יש מקום לתביעה(שווי כספי??...של פיצוי-יש אומדן?) לתלונן למפקח על הבנקים?שווה בכללל להטריד אותו...הוא שיזלזל כי מדובר ב 400 ש"ח (והרי הם קפדניים רק מ 2500 ש"ח-תאום מסלקה צק) או לתלונן לתלונות הציבור של הבנק. מצטער שארך אבל אני מקווה שהצלחת להבין את רוח השאלה..

    • התנהגות רשלנית ומזלזלת של בנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/08/2011 11:15

      שלום רב, אכן, התנהגות הבנק רשלנית ומזלזלת, אך נוכח העדר כל נזק ממשי, אין כל סיבה לתבוע. מובן שזכותך להתלונן אצל המפקח על הבנקים וכן בבנק. אך , הכי חשוב - נוכח ההתנהגות המזלזלת - מדוע אתה נשאר בסניף זה ? חסרים בנקים ?... בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות