הפקדת משכורת לחשבון אחר

  • העברת משכורת לחשבון אחר
    אל | 24/08/2011 13:51

    שלום אני רוצה בבקשה לברר שני דברים, אחד אימי יכולה להעביר את המשכורת שלה לחשבון בנק שלי? כלומר לתת למקום העבודה את המספר חשבון שלי והמשכורת תכנס לשם, עוד משהו כשאני הולכת(כרגע אין לי חשבון בנק אני מתכוונת לפתוח מחר) כשאני הולכת לפתוח את החשבון בנק מה לומר לפקידה ? כלומר הם שואלים אם תכנס משכורת או כסף מביטוח לאומי וכ'ד, אז מה לומר לה? שפשוט אימי תכניס לחשבון את המשכורת שלה? שאלתי בבנק לאומי האם זה אפשרי והם אמרו לי שרק בעל החשבון רשאי להכניס כסף שרשום על שמו בלבד, מה זה אומר? אמרו לי שיש אפשרות לפתוח חשבון משותף עם אימי אבל אני לא רוצה מכיוון שיש לה כבר חשבון בנק אבל היא מעדיפה שהמשכורת תכנס לחשבון שלי מסיבות אישיות, אשמח לתשובה תודה מראש, עוד משהו אחרון האם חובה שיהיה לי בת'ז כתובת עדכנית לאותה עיר שאני מתכוונת לפתוח בה חשבון בנק? דוגמא יש לי כתובת של אילת אבל אני גרה באשדוד ועדיין לא עידכנתי כתובת האם לא ניתן לפתוח חשבון עד שתיהיה לי כתובת מעודכנת?

    • הפקדת משכורת לחשבון אחר
      עו"ד אבי זילברפלד | 25/08/2011 10:15

      שלום רב, בד"כ בנקים אינם עושים בעיה עם הפקדת משכורת בחשבון אחר, אלא המעביד הוא שעושה בעיות. ככל שתתקלי בסירוב מהבנק להפקדה כזו, תפתחי חשבון משותף, ואחרי זמן שאימך תצא מהחשבון (אך המשכורת תישאר). אם לא תעדכני את הבנק ביחס לכתובתך הנכונה, הבנק ירשום פרטייך לפי הרשום במשרד הפנים , ולשם יישלח לך דואר. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה
        אל | 25/08/2011 10:21

        אני פתחתי היום חשבון בנק ולפני כן הלכתי לשנות את הכתובת הכל הלך בסדר, אבל בבנק אמרתי שאימי אמורה להפקיד לי כסף מדי פעם ככה פעם בחודש שאלו אותי מאיזה סכום אמרתי שמ1000 שקל ומעלה, לא תיהיה עם זה בעיה כשיראו שמשכורת נכנסת? כאילו זה לא עברה או משהו נכון? כדאי להתקשר למוקד לומר להם? יש לציין שלפני כן אימי הייתה מכניסה לחשבון בנק של אחותה ושם לא אמרו לאחותה בבנק שלה שום דבר, לא עשו לה בעיות על זה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 25/08/2011 10:25

          שלו, להערכתי, עם סכומים כאלו לא תהא בעיה. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המעביד הסכים להעביר
        אל | 25/08/2011 10:25

        המשכורת, היא שאלה אותו ועקב זה פתחתי את החשבון, גם לפני כן היא הייתה מכניסה לחשבון של אחותה ולא הייתה בעיה,

        • מצוין !
          עו"ד אבי זילברפלד | 25/08/2011 11:59

          בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • סרוב המעביד לשנות את פרטי חשבון בנק
            אתי | 26/06/2012 17:14

            אני עובדת ב"עירייה" כ-16 שנים וניהלתי חשבון בנק עצמאי ללא בעל.כעת החלטנו  להיות בחשבון בנק משותף(אצלו) הגזבר מסרב לשנות את פירטי חשבון הבנק לשם העברת המשכורת! סיבה אין!! מה עליי לעשות? האם מותר לו?  אני מופיעה בחשבון של בעלי כמוטב בדיוק כמוהו מה לעשות? דחוףףףף