איך להוריד את הערבים ?

  • הליך לביטול ערבות בנקאית
    אופיר | 19/08/2011 17:15

    לפני שנתיים ביקשתי אשראי בנקאי בסך 240000 שח מהבנק שלי(משכורתי בבנק ,באופן קבוע,אני עובד מדינה) בגלל מחלתו של בני.הבנק הסכים בתנאי שאחתים 2 ערבים ואכן החתמתי,קיבלתי האשראי והיום אחרי שנתיים המשכורת שלי ממשיכה להיות בסניף באופן קבוע,האשראי בחשבון 20000 שח,כרטיס ויזה 25000 שח והלוואה בנקאית בסך 70000 שח ללא פיגורים,ללא חריגות ללא כלום,פניתי למנהל הסניף בכדי להוריד הערבים כי הלוא יש לי משכורת קבועה בסניף שמהווה איזשהוא ביטחון לכלל ההתחייבות שלי ואני גם לא מכיר באף בנק בארץ שמחתימים ערבים על קו אשראי משכורת או ערבים על כרטיס ויזה,גם כשהערבים חתמו זה היה לצורך אשראי באמת גדול אבל עכשיו נראה לי שפשוט "נוח" לבנק שיש ערבים(האמת,אין צורך בערבים,) פניתי במכתב למנהל הסניף ומאז חלפו שבועיים ו אומר לי הפקיד שאיתו אני בקשר עוד שבוע,מחר,ועוד סיבות אבל את הערבים לא מורידים.זה לא עומד בכללי הבנקאות ולא חושב שיש עובד מדינה שחתומים לו ערבים על קו אשראי מאושר .חשוב לציין שמטרת הערבים היו לטובת הסכום הכולל הגדול.איך אני פונה או למי?למפקח על הבנקים?לבית המשפט?כדי להוריד הערבים?שוב,אני מתנהל כרגיל וזה לא מתאים לי שמשחקים לי בעצם "קטע".מה הפתרון?

    • איך להוריד את הערבים ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/08/2011 21:43

      שלום רב, ככל שהבנתי מהעובדות שפרשת, יש עדיין הלוואה קיימת. כל עוד היא קיימת, הבנק לך חייב לשנות את תנאי מתן ההלוואה (ערבים). ככל שההלוואה תיגמר - ממילא ערבותם תקפא. אם מצב זה לא מוצא חן בעיניך - פנה לבנק אחר, בקש אשראי באופן שקנה לך מסגרת אשראי + יחסל גם את ההלוואה, ללא ערבים כמובן, וכך תלמד את הבנק שלך לקח. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות