פנה לפורום הוצאה לפועל

  • ברכישת רכב מליסינג-צ'קים בנקאי ואישי אבדו במשרדם
    סיימל | 11/08/2011 02:30

    לפני 12 יום רכשתי רכב מחברת ליסינג. במהלך העסקה מסרתי לאיש המכירות צ'ק בנקאי ע"ס 32,000 וצ'ק אישי ע"ס 17,000 (לצערי שכחתי לציין למוטב בלבד על הצ'ק האישי) וכך קבלות נפרדות על שני הסכומים נמסרו לידי. הרכב, מפתחות, ורישיון הרכב נמסרו לידי (עם שם חברת הליסינג) ונאמר לי ע"י איש המכירות שייפוי הכוח להעברת הבעלות יימסר לי לאחר 14 ימי עבודה. האם כך נהוג? שבוע לאחר קבלת הרכב לידי התקשרה פקידה ממשרד מכירות הרכב- לטענתה שני הצ'קים אבדו ושאלה אם במקרה הם נמצאים בידי כיוון שחיפשו ואינם בנמצא... מייד דיווחתי לבנק על אובדן הצ'קים על ידי חברת הליסינג ממנה נרכש הרכב. לאחר משא ומתן הסכים הבנק לבטל את הצ'ק הבנקאי בתנאי שחברת הליסינג תאשר במכתב רשמי שאכן הצ'ק אבד והתחייבותם לכסות כל דרישה לתשלום על ידי גורם שלישי במידה והצ'ק הגיע לשוק האפור. היום התקבל בבנק המכתב החתום מחברת הליסינג. לאחר מכן החתים אותי הבנק על טופס בו נאמר שתוך 10 ימים יוחזרו לחשבוני 32,000 אם עד מועד זה לא יוצג השיק לפירעון. ובעוד 10 ימים ינפיקו צ'ק בנקאי כתחליף לצ'ק המקורי שאבד במשרד חברת הליסינג. לגבי הצ'ק האישי ע"ס 17,000 - לאחר שביקשתי מהבנק לבטלו, בררתי ונאמר לי שכדי להבטיח שלא ייווצר מצב בו הצ'ק מגיע לידי צד ג' מהשוק האפור בניסיון גביה , עלי לוודא שלפני מסירת צ'ק אישי חלופי (והפעם לבטח ארשום קרוס למוטב בלבד), שני התנאים הבאים יקוימו על ידי חברת הליסינג: א. מכתב רשמי בו נותנים אישורם שאיבדו הצ'ק האישי ושאין באפשרותם לפדותו, התחייבותם באם ימצא הצ'ק להחזירו לידי, אישור כי לא נעשה כל שימוש ולא הוסב לצד ג' כלשהו, התחייבות אם יתברר כי הסבו הצ'ק לצד ג' כלשהו לפצות ו/או לאשפות אותי בגין כל סכום שאחוייב לשלם לאוחז בצ'ק, ולבסוף גם אישורם כי נותנים לי רשותם לתת לבנק הוראת ביטול של הצ'ק ללא דרישה ו/או תביעה כנגדי בגין ביטול הצ'ק האמור. ב. אישור מהמשטרה על כך שחברת הליסינג הצהירה על אובדן הצ'ק. את המכתב החתום על ידי איש המכירות של חברת הליסינג ושאיתו ניהלתי את הליך רכישת הרכב קיבלתי היום. לעומת זאת, הוא מסרב להצהיר במשטרה על אובדן הצ'ק בתואנה שאין זה נהוג, אין זה מסמכותו כאיש מכירות ועוד הוסיף וטען שאין לי צורך באישור המשטרה מפני שגם אם יועבר הצ'ק האישי לידי צד ג' אין שום אפשרות לאף גורם לפדותו כיוון שבזמן קבלת הצ'ק לידיו החתים אותו איש המכירות בחותמת החברה וטוען שרק אנשי החברה יכולים להפקיד או לפרוע צ'ק אישי זה. ומה גם שהצ'ק בוטל לבקשתי. כמו כן, אותו איש מכירות מתנה את קבלת טופס העברת בעלות הרכב לידי בכך שקודם אעביר לידיו את הצ'ק החלופי ע"ס 17,000, אך אני חוששת לוותר על תנאי זה (אישור המשטרה) בשל מה שעלול לקרות במידה והצ'ק אכן הועבר לידי צד ג'. אני אובדת עצות ומאוד מודאגת מן האפשרות שיום אחד יתדפקו על דלתי אנשי צד ג' בניסיון לגבות את הצ'ק שבוטל (תשלום כפול מבחינתי??). שאלתי היא - האם מבחינת החוק יש דרך לחייבו להתייצב במשטרה ולהצהיר על אובדן הצ'ק? ואם כן מהי עצתך? האם ישנם עוד דברים שעלי לעשות להגנתי?? בברכה. גלית

    • פנה לפורום הוצאה לפועל  לת
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/08/2011 11:45

      • מדובר בצ'קים שאבדו
        סיימל | 11/08/2011 12:59

        מה בידי לעשות כדי להבטיח הגנה מירבית בשלב זה מבחינה משפטי וכן מפני גובים מהשוק האפור? חוששת שהצ'ק שאבד לחברת הליסינג יתגלגל לצד ג' ואז אחוייב בתשלום נוסך לצד ג'?? האם די בכך שהצ'ק בוטל ויש בידי מכתב מאיש המכירות על אובדן הצ'ק? האם יש גם צורך בהצהרה של איש המכירות במשטרה על אובדן הצ'ק?