האם הבנק חייב לתת לי העתק שיק של צד ג' ?

  • בקשה לקבלת העתק שק
    ראובן | 23/06/2011 12:09

    שלום האם סניף בנק מנוע מלתת צילום של צ'ק שהפקיד לקוח לחשבון שלו? הצ'ק הוא מחשבון צד ג' שניתן ללקוח כשכר עבודה והופקד בחשבון הלקוח. האם יש מניעה חוקית כל שהיא לקבל העתק צילום הצ'ק? האם זכות הלקוח לקבל תרשומות מחשבון הבנק שהוא מנהל בסניף אינה כלולה בחוק חופש המידע? האם יש אמת בטענה שרק בעל הצ'ק רשאי לבקש ולקבל העתק הצ'ק וזאת מחמת חיסיון בנקאי? האם אין במתן הצ'ק משום ויתור על החיסיון שהרי קודם ההפקדה ניתן היה לצלם את הצ'ק. אז מדוע כעת יש חיסיון? אם כך, איזה אינטרס יש לבעל הצ'ק לסייע ללקוח המבקש צילום?

    • האם הבנק חייב לתת לי העתק שיק של צד ג' ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/06/2011 13:26

      שלום רב, השאלה אינה דווקא שאלת חיסיון או חופש המידע, אלא שאלת חובת הבנק. לדעתי, לא מוטלת חובה על הבנק להמציא ללקוחו צילום שיק שהופקד לחשבונו. עם זאת, אם קיים רצון טוב מצידו - לדעתי אין מניעה חוקית שיעשה כן. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות