כיבוד שגוי של שיק

  • כיבוד שיק עם בעיה טכנית
    אפרים | 22/06/2011 20:17

    שלמתי לאדם מסויים בשיק סך 10,000, השיק הגיע לבנק עם חיוב סך 10,100. -  הבנק כיבד את השיק.  -  לאחר שנה הוגבל החשבון שלי, ועליתי על שיק זה!!! ברצוני שהבנק יחזיר שיק זה בגלל בעיה טכנית, (ותאורטית המפקיד יפסיד כספו, כי החשבון מוגבל) אך הבנק מוכן בתנאי שבמקביל הוא יבצע העברה מחשבוני ע"ס 10,000 למושך.  -  האם הבנק צודק, או שמכיוון שמישהו מהצדדים התרשל בתפקידו או המושך או הבנק המושך או הבנק המכבד ושאחד מהם יספוג את התוצאות ?????

    • כיבוד שגוי של שיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/06/2011 11:09

      שלום רב, אם הבנתי נכון פנייתך, הבנק חייב ביתר של 100 ש"ח, כל שעליו לעשות זה לזכות אותך בסך זה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות