חלוקת כספים בחשבון עזבון

  • חשבון בנק השייך לעזבון
    רז, גבעתיים | 17/06/2011 07:29

    תלונתי היא שבנק מעקב לי כספים שמגיעים לי ממנו מיידית, בלא הצדקה משפטית, לפי ההסבר הבא: בצוואה שניתן עליה צו תוקף נקבע שכספים בחשבון בנק ספציפי יתחלקו בין 3 אנשים בחלקים שווים. חשבון הבנק, רשום כיום על שם היורשים שאחד מהם הוא אני. נמצא שאין שום חובות לעזבון (אין נושים). דרשתי מן הבנק למשוך את החלק שלי (שליש מהכספים). הבנק מתנה את המשיכה בכך כי כל שלושת היורשים יתייצבו יחדיו ויציגו הסכם חלוקה, אחרת לא יחלק לאף אחד מאיתנו. אין באפשרותי המעשית לגייס את כל השלושה יחדיו אבל אני טוען כי צו קיום הצוואה יש לו משקל כמו של פסק דין והבנק חייב לכבד אותו ולתת לכל אחד את החלק שלו בלי להתנות יורש אחד בשני. אני טוען שלא קמה לבנק הזכות לעמוד ביננו (היורשים) כאילו היה האפוטרופוס שלנו או מנהל עזבון. עיינתי בכל החוזרים של המפקח על הבנקים ולא ראיתי אף הנחייה בנושא. גם לא ראיתי בדיני הבנקאות דבר שמבסס את הסירוב של הבנק. בנתיים מי שנהנה מזה שהוא מחזיק את הכספים ב"ריבית טבלה" זה הבנק. האם הבנק צודק ? על מה הוא מתבסס ? מה לעשות ? בתודה !

    • חלוקת כספים בחשבון עזבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/06/2011 22:14

      שלום רב, בנק מחלק כספים שבחשבון העזבון בהתאם ל"הסכם חלוקה" החתום ע"י כל היורשים (וחתימותיהם מאומתות בפני עו"ד), או בהתאם לצו חלוקת כספים שמוצא ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה לתשובה
        רז, גבעתיים | 19/06/2011 01:11

        קודם כל תודה. אבל מה שבעצם שאלתי הוא: מה הבסיס המשפטי לסירוב של הבנק ולא מה הפרקטיקה הנוהגת בבנקים,ויכול להיות בהחלט שיש קצת הבדל בין השאלה לתשובה...

        • תגובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 19/06/2011 23:04

          שלום רב, עיין בהסכם בנק-לקוח, יתכן ותמצא שם תשובתך ביחס ל"מקור" הסמכות, ולא - פנה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • הסכם - בנק לקוח
            רז, גבעתיים | 20/06/2011 22:46

            אבל היורשים הם לא צד בהסכמים האלו שבין הבנק למנוח (או שכן ?) יש אולי משהו בחוק הירושה שהם יכולים להסתמך עליו ? (מצטער על כך שאני מנדנד, אין לי כרגע אין מי לשאול)