התעלמות הבנק מפניותייך

  • התחייבות עו"ד לבנק למשכנתאות
    עו"ד צעירה | 22/05/2011 11:47

    עו"ד זילברפרב, אשמח לכל הכוונה 1. לוויתי מוכרים בעיסקת מקרקעין שגרתית. הקונים נטלו משכנתא לשם רכישת הדירה. 2. תחילה הקונים היו מיוצגים, אך ככל שהתקדמה העיסקה, עוה"ד הקונים הפסיק לייצגם בשל מחלקוות שהתגלעו בינהם, לא ברור על איזה רקע וגם נראה שלא רלבנטי. 3. כדי לקדם העיסקה ולא לטרפדה בשלב כל כך מתקדם, הסכמתי לפנים משורת הדין לחתום לקונים (שאינם מרשיי) על התחייבות עו"ד כלפי הבנק למשכנתאות של הקונים הידועה כהתחייבות לרישום משכנתא. 4. את העברת הזכויות ע"ש הקונים, כמובן ביצעתי סמוך מאד למסירת החזקה בדירה. המצאתי לבנק למשכנתאות של הקונים את אישור הזכויות ע"ש הקונים ומכיוון שמדובר בנכס הנרשם במינהל איו"ש, המצאתי גם הערת התנגדות לטובת הבבק בסכום המשכנתא, וכן התחייבות לרישום המשכנתא חתומה ע"י החברה המשכנת. 5. מאז, פניתי אינספור פעמים (כ- 4 פעמים) בכתב ובדואר רשום כדי לקבל מכתב שיחרור מהתחייבות עו"ד. ובכל פניותיי צירפתי שנית את כל המסמכים, כדי להסיר כל ספק שמא לא הגיעו לידי הבנק. הבנק משום מה לא שולח מכתב כזה ולמעשה לא משחררני מהתחייבות שכבר בוצעה. 6. חמור מכך, נראה כי הבנק לא מבין את תהליך רישום הזכויות במינהל איו"ש ולא מכיר דיו את הנוסח המקובל במינהל איו"ש והנרשם כהערות התנגדות. אני סבורה, שיש כאן מחדל של הבנק כלפי ו/או רשלנות רבתי. שאלתי: אני עומדת על כך שאקבל מכתב שיחרור. מה עלי לעשות כדי לחייב הבנק להמציא לי מכתב כזה. מהן הוראות החוק/התקנות המחייבות את הבנק לעשות כן ותוך כמה זמן. האם נכון לפנות למפקח על הבנקים? במכתבי הנשנים לבנק התרעתי שאעשה כן. בכבוד רב, עו"ד

    • התעלמות הבנק מפניותייך
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/05/2011 14:17

      שלום רב, אכן, פני בתלונה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות