העלאות מסגרת חד צדדיות ע"י הבנק

  • הגדלות תכופות של מסגרת אשראי ללא חתימתי
    ג'אלב שהאב | 19/05/2011 23:19

    חשבוני מתנהל בבנק ערבי ישראלי (חברת בת של בנק לאומי) בשנים האחרונות מספר פעמים חרגתי ממסגרת האשראי וללא בקשתי הבנק הגדיל את האשראי ואף חייב אותי בעמלות מידיות על החריגה. מה שמוזר וחשוד בעיני הוא שפקיד הבנק היה מתקשר אלי הביתה אחרי העלאת מסגרת האשראי!!! ומבקש שאגיע לבנק לחתום על ההעלאה. בפעם האחרונה סרבתי להגיע!! ובכל זאת המשיך חשבוני להתנהל כרגיל. בנוסף המשיך הבנק להעלות את המסגרת פעמים רבות. אני מורה שכיר ואני מעריך כמעט בוודאות שהבנק פעל באופן לא חוקי וגרר אותי לתשלומי עשרות אלפי שקלים (לא פחות מ-50000 שח) בריביות ועמלות שונות ומשונות . האם יכול להיות לי case לתבוע את הבנק? בכבוד רב גאלב שהאב

    • העלאות מסגרת חד צדדיות ע"י הבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/05/2011 21:25

      שלום רב, הבנק פעל כשורה, ואף עשה עמך חסד. בהתאם להוראת המפקח על הבנקים, אסור לחשבון לחרוג ממסגרת האשראי, ובכל חריגה - לבנק אסור לכבד לו שיקים והוראות קבע. עם זאת, ניתן שיקול דעת לבנק ליצור מסגרות אשראי חד צדדיות שימנעו חילול שיקים, וכך הבנק פעל בעניינך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות