מה עושים עם חובות הבעל שנפטר ?

  • מה קורה עם חובות כשהבעל נפטר...
    אילן | 07/05/2011 03:06

    אבי נפטר לפני מספר ימים ולמעשה השאיר את אימי עם מינוס של 8,000 ש"ח בבנק ומספר הלוואות בסך של 10-15 אלף ש"ח בהן היא לא תוכל לעמוד. האם ישנו חוק המסייע לה בעניין? במידה ואין, האם הבנקים נוהגים לסייע במקרים אלה?

    • מה עושים עם חובות הבעל שנפטר ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/05/2011 21:23

      שלום רב, ראשית - תנחומי ! משנפטר אדם, חובותיו אינם נפטרים מן העולם אף הם. ככל שיש לחובות ערבים, ודאי שהם נושאים בחוב. ככל שאין ערבים, חוק הירושה קובע כי היורשים יהיו חייבים לשלם את החוב, עד לגובה מה שקיבלו מירושת המנוח. מכאן, שאם המנוח לא הותיר עזבון ליורשים, ואין ערבים, רק אז אין חובה על אף אחד לשלם את החוב. בנקים נוטים לבוא לקראת החייבים החלופיים, אך בפועל הדבר תלוי ביחסים שהיו בין הבנק ללקוח. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות