מה העיקול תפס ?

  • מה העיקול תופס?
    ליאור | 25/04/2011 08:44

    יש לי שאלה...הטילו לי עיקול על החשבון. ביום הטלת העיקול החשבון היה במינוס. אם אני מפקיד כסף לזכותי כך שהחשבון ימצא בפלוס, האם אוכל לעשות פעולות בכסף הזה, למשל לרשום שיקים? לפי הבנתי, העיקול תופס "תמונת מצב" וביום הטלת העיקול החשבון היה במינוס (אין לי בטחונות), כך שהוא למעשה לא תפס דבר. השאלה אם עכשיו אני יכול להפקיד כסף, ולהשתמש בו. אני חושב שכן. האם אני צודק?

    • מה העיקול תפס ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 26/04/2011 01:14

      שלום רב, ראשית, ישנה אפשרות חוקית כיום לעקל גם את מסגרת האשראי. אף אם הדבר לא נעשה במקרה שלך, העיקול תופס למשך 30 יום מיום התקבלו בבנק, לפיכך, רצוי שתבדוק עם הבנק אם הוא נתן כבר תשובה להוצל"פ, לפני שתפקיד כספים בחשבון. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות