האם ניתן לעקל דירה שעדיין יש עליה משכנתא ?

  • עיקול דירה שיש עליה משכנתא
    דוד | 14/04/2011 00:42

    שאלתי היא האם ניתן לעקל דירה/נכס שעדיין משולמים עליה משכנתא הנכס משועבד לבנק בגין הלוואת משכנתא? תודה מראש על התשובה

    • האם ניתן לעקל דירה שעדיין יש עליה משכנתא ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/04/2011 16:49

      שלום רב, ניתן, אך במקרה של מימוש תפרע קודם המשכנתא, ורק היתרה ילך למעקל. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עיקול נכס
        דוד | 16/04/2011 09:32

        תודה על תשובתך,אני מבין מכך שכל עוד משולמת משכנתא על הדירה אז לא ניתן לעקל את הנכס,האם זה נכון?(מדובר במשכנתא ל-20 שנה)

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 17/04/2011 21:53

          שלום רב, הבנק בו לקחת משכנתא לא יפעל כנגדך, אם אם הנך חייב למישהו אחר, אין מניעה שהוא יעשה עיקול, ובהוא יכול גם לדרוש מימוש הדירה (בכפוף לרעון תחילה של המשכנתא). עצם קיומה של משכנתא פעילה המשולמת כסדרה - אינה מהווה הגנה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • המשך תגובה
            דוד | 19/04/2011 10:24

            תודה על תשובתך ואם אין כסף לפרוע את המשכנתא,מה קורה במצב זה כשהדירה משועבדת לבנק,הבהירו לי שכל עוד והדירה משועבדת לבנק לא ניתן לממש את הנכס,אלא אם ההלוואה על הדירה נפרעה,ואין כסף האם הבנק יפעל נגדי לפרוע את ההלוואה בכדי לממש את הנכס לטובת האחר? אודה לך על תשובתך חד משמעי האם ניתן לעקל את הדירה ואם כן השלב החשוב האם ניתן לממש את הנכס כל עוד הדירה משועבדת לבנק למשך 15 שנים ?תודה דוד

            • תשובה בבקשה?
              דוד | 24/04/2011 22:49

              ערב טוב האם אפשר לקבל תשובה על שאלתי? בברכת חג שמח דוד

              • המשך תשובה
                עו"ד אבי זילברפלד | 26/04/2011 01:18

                שלום רב, אין לי אלא לחזור על תשובתי בפעם השלישית: ניתן לממש הדירה ע"י נושה "רגיל", לסלק לבנק למשכנתאות את יתרת החוב בגין המשכנתא, ואת היתרה יקח הנושה עד לגובה החוב. כל זאת ניתן לביצוע רק לאחר אישור ראש ההוצל"פ, ולאחר שניתנת לחייב (ובד"כ גם לבנק למשכנתאות) זכות טיעון. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות