שינוי הוראת חשבון לחיוב משכנתא שנלקחה במשותף

  • שינוי אמצעי תשלום של משכנתא ע"י אחד מבני הזוג
    יעלה | 31/03/2011 08:20

    שלום רב בני זוג לקחו משכנתא ביחד ושילמו אותה מהחשבון המשותף. לימים ארע סיכסוך בין בני הזוג והוחלט על ידם לסגור את החשבון המשותף . יצויין כי לאשה היה לאורך כל הנישואין חשבון ניפרד בנוסף על זה המשותף. בעת סגירת החשבון המשותף בבנק התברר לבעל כי אשתו נתנה הוראה לבנק להעביר את תשלום המשכנתא לחשבונה שלה. הבעל פנה לברר בבנק למשכנתאות והתברר כי אכן תשלום המשכנתא הועבר לחשבון האשה. הבנק טוען כי אין עליו חובה להודיע לבעל על שינוי כזה. השאלה היא האם במקרה בו זוג לוקח משכנתא יחדיו , יכול אחד מבני הזוג להחליט לבצע שינוי בדרך תשלום המשכנתא והבנק מבצע זאת ללא חתימת או אישור בן הזוג השני החתום על השכנתא ואפילו אינו צריך ליידעו על כך ? שאלה נוספת היא - אם זה המצב האם כאשר בן הזוג השני מבקש לפצל את המשכנתא ולשלם את מחציתה (על מנת לא לאבד זכויות ו/או ליצור חובות, היה ובעתיד לא תוכל האשה לשלם את המשכנתא ו/או יחליטו להיפרד) יכול הבנק לדרוש כי נחוצה הסכמת שני בני הזוג לפיצול התשלום החודשי של המשכנתא? היינו האם הגיוני שכאשר בן זוג אחד מעביר אל חשבונו את תשלום מלוא המשכנתא אין צורך בהסכמת שניהם אבל אם השני רוצה לשלם גם הוא יש צורך באישור כתוב של בן הזוג שכבר עשה את ה"מחטף"??

    • שינוי הוראת חשבון לחיוב משכנתא שנלקחה במשותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/03/2011 17:36

      שלום רב, ע"מ להשיב על השאלה הראשונה יש לקרוא את תנאי הסכם המשכנתא. ביחס לשאלה השניה - זה ענין של מדיניות הבנק, אשר כעיקרון אינו מוכן לפצל החוב בין החייבים, ואם הוא מסכים, הוא תמיד מתנה זאת בהסכמת כל החייבים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות