האם ניתן לקבל משכנתא בזמן הגבלה ?

  • חשבון מוגבל
    דפנה | 16/03/2011 15:34

    שלום רב, לפני מספר ימים הצגתי בפנייך שאלה האם אוכל לקחת משכנתא שנייה בסכום של 600000ש"ח על הנכס שלי ששויו 1750000ש"ח מתוכם כל חבותי לבנק בגין המשכנתא הינו 750000ש"ח ,כך שמיליון ש"ח הם שלי ,לפני 7 חודשים הוגבלתי בחשבון הבנק איתו עבדתי למשך שנה עד אוגוסט 2011,חשבוני מתנהל בחשבון אחר בצורה תקינה וללא חריגות שאלתי אותך האם במקרה שלי אוכל לפנות לבנק ולבקש משכנתא שנייה וענית לי שמבחינה משפטית אין בעיה רק שאבדוק בין הבנקים השונים,אבל מבירור שעשיתי עם חברה שמתמחה בנושא משכנתאות אף אחד לא ידבר איתי כל עוד יש הגבלה בחשבון ההוא,ויותר מזה הכתם הזה הולך לרדוף אותי כמה שנים,האם זה נכון? והאם יש דרך איך שהוא כן לעקוף את החוקים היבשים של המערכת הבנקאית,ברצוני לציין שלא חזרה לי אף פעם משכנתא גם בחשבון ההוא שהוגבל וההגבלה נגרמה לי עקב יחס מזלזל מצד פקידי הבנק שלא אישרו צ'קים בסכומים מינורים של 150-200 ש"ח ופשוט ירדו לחיי למרות שהייתי איתם בקשר רציף והפקדתי כספים בלי סוף לחשבון העיקר שלא יחזירו לי צ'קים ואת אותם פקידות ומנהלת חדשה שהגיעה לסניף,דבר לא עניין כל מה שעניין אותם זה לשים אותי במטרה ולהקשות את חיי עד שאוגבל וכך היה. דבר נוסף שרציתי להגיד זה שאני עשיתי הכל בכדי למשוך את כל הצ'קים שנתתי מראש ועל אחת כמה וכמה שאלו היו סכומים קטנים בצ'ק האחרון הכסף הופקד בבוקר ובאותו יום הצ'ק חזר לאחר התנהלות מול הבנק המנהל הסכים למחוק את הצ'ק הזה ממניין הצ'קים וכך למעשה חשבתי שניצלתי מהגבלה חודש לאחר המקרה הזה שאני מספרת לך ירד צ'ק ע"ס 145ש"ח,שהתפספס לי ובכלל לא ידעתי על קיומו זה היה צ'ק של חוג של הבת שלי ואני זכרתי שהצ'קים היו עד סוף יוני כי חשבתי שהחוגים נגמרים ביוני,מסתבר שבטעות שילמתי להם על חודש יולי וכך לפתע הצ'ק הופיע בחשבון בלי ידיעתי ,ובמקום להתקשר ולבקש ממני להפקיד כסף לחשבון הם החזירו אותו ובכך גרמו לי להיות מוגבלת ,עייפתי מהבנק ומהתחננויות אל אותו סניף בנק,לכן הרמתי ידיים ואמרתי שיעשו מה שהם רוצים ושמצישי יגבילו אותי גם ככה יש לי חשבון אחר,אבל לא ידעתי עד כמה ההשלכות לגבי עניין ההגבלה רציני כמו במקרה שתיארתי לעי"ל שעכשיו אני זקוקה נואשות לסכום הזה,ובגללם אני תקועה האם יש אפשרות לעשות משהו או שזה כבר מאוחר, אודה על תשובתך וסליחה על אורך השאלה.

    • האם ניתן לקבל משכנתא בזמן הגבלה ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/03/2011 14:14

      שלום רב, כפי תשובתי הקודמת: משפטית - אין בעיה, פרקטית - תלוי ברצון הבנקים. אין מניעה לשלם המשכנתא בהוראת קבע, למרות ההגבלה. ה"כתם" אכן ילווה אותך, ועליך לפעול לשכנע את הבנק שמצבך הכלכלי השתנה לטובה, אולי אף להציע בטחונות נוספים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה באותו עניין
        דפנה | 17/03/2011 14:19

        שלום ותודה שענית לי,אך הבנק לא מוכן אפילו לשמוע אותי כל עוד מופיעה ההגבלה מן הסתם זה בכל הבנקים מופיע,לא היו לי שום בעיות בתשלומי המשכנתא הכל שולם בזמן ובלי בעיות האם תוכל להמליץ לי למי עליי לפנות שיוכל לעזור לי תודה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 20/03/2011 22:34

          שלום רב, כאמור הבעיה אינה משפטית, אלא פרקטית: לשכנע הבנק לתת לך משכנתא. יש חברות שעוסקות בהסדרת משכנתא לאנשים, פני לאחת מהן. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות