בנקאות - הבנק חייב ליידע אותי שהלווה לקח הלוואה נוספת ?

  • הפטר מערבות
    בנצי | 12/02/2011 13:33

    1.בתאריך 8/3/03 חתמתי ערבות עם עוד ערבה,על סך 200.000 שקל. במשך התקופה קיבלתי שני התראות על אי תשלום.2.בתאריך 8/1/11 גליתי שהלווה לקח הלואה נוספת על סך 230.000 שקל שלא אני ערב עליה.האם חובת הבנק וחובת הלווה ליידע אותי על לקיחת הלואה נוספת?3.הלווה הפך להיות חייב מוגבל ויש לו תיק איחוד שנפתח לאחר מכן.   האם אלה הן סיבות מוצדקות לקבל הפטר של ערב הוא לפי איזה סעיפים בחוק הערבות? אודה לך מאוד.

    • בנקאות - הבנק חייב ליידע אותי שהלווה לקח הלוואה נוספת ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 12/02/2011 21:48

      שלום רב, לדבריך, הלווה לקח הלוואה נוספת שאתה אינך ערב לה. הבנק מנוע מליידע אותך על כך, מפאת חובת הסודיות שהוא חב ללקוח. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות