בנקאות - האם מותר לבנק לספר לאימי על מצב החשבון שלי?

  • גילוי מידע בנקאי חסוי
    רמי | 06/02/2011 16:44

    שלום רב! יש לי חשבון בבנק לאומי ובו חוב של כ 2500 ש"ח, עברתי ניתוח לא מזמן לכן לא יכולתי לטפל בחוב וגם לא הייתי זמין מבחינה טלפונית, אולם משיחה שהייתה לי עם נציג הבטחתי לטפל בחוב, בכל מקרה יש לי עוד כחודש עד שהנושא עובר לערכאה משפטית, לפי דברי הנציג. אולם בדרך נס כלשאי הם מצאו את מספר הטלפון של אימי הקשישה ומתרידים אותה חדשות לבקרים, הם גם מסרו לה מידע על פרטי החשבון שלי גובה החוב וכדומה. יש לציין כי בעל החשבון, הוא פרטי ורשום רק על שמי ואין לאימי שום יפויי כוח שם. אולם הם מסרו לה פרטים וממשיכים להתקשר אליה כאמצעי לחץ עלי למרות שכבר אמרתי להם והיא אמרה להם שזה לא מספר הטלפון שלי. שאלתי היא האם מותר להם למסור פרטי חשבון לאדם זר? האם זאת לא עבירה פלילית?? אני מאד כועס על ההתנהלות הבריונית לשהם וההתרדה. תודה

    • בנקאות - האם מותר לבנק לספר לאימי על מצב החשבון שלי?
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/02/2011 22:00

      שלום רב, על פניו, העובדות המצויינות בפנייתך מהווה הפרת חובת הסודיות כלפיך מצד הבנק. ממליץ לך לפנות בתלונה למפקח על הבנקים, וככל שזה גרם לך לנזק אתה יכול לשקול תביעה. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עברה פלילית?
        רמי | 06/02/2011 22:52

        תודה על התשובה,ברצוני לחדד את השאלה - האם זאת עבירה פלילית ואוכל להתלונן במשטרה על כך?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 09/02/2011 01:00

          שלום רב, בדוק בפורום פלילי. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות