בנקאות - אחריות הבנק ל"הלוואה ברגע" דרך האינטרנט

  • הלוואה ברגע ללא אישור בכתב
    חן | 06/02/2011 08:06

    יש לי חשבון בו אני מתנהלת בעיקר דרך אתר האינטרנט, פתחתי הרשאה להעברת סכום גדול לחשבון ספיצפי על מנת להלואות לאחי סכום כסף גדול, אחי שידע את פרטי הכניסה לחשבון שלי ביצע פעולת הלואה על החשבון שלי, פעולת ההלואה התאפשרה ללא כל מסמך/ בדיקה מהבנק/שיחת נציג, ההלואה נקראת: הלואה ברגע (באותיות הקטנות מצוין שזה כפוף לאישור הבנק), הפעולה בוצעה ללא ידיעתי וללא יצירת קשר מצד הסניף, נכון לעכשיו אחי לא יכול להחזיר לי את הסכום במלואו מדובר בסכום של 150,000 שקל שפרוס ל6 שנים בריבית פריים+2% אני לא מצליחה להבין כיצד בוצעה פעולה כזו בחשבוני מבלי שהבנק יצור קשר לאמת פרטים על בקשת ההלואה ולשוחח איתי? הכסף אושר במיידי לחשבון והועבר לחשבון אחר בתוך מספר שעות ועד היום (שבוע אחרי) אף נציג מהבנק לא פנה אליי זה נראה לי שערוריתי (למרות שיש לי חלק באחריות), אני חושבת שלבנק יש אחריות לידע אותי על פעולה כזו חריגה בחשבון ולבקש אישור טלפוני במיוחד לאור העובדה שאני מטופלת ע"י נציגה פרטית בבנק. איני מבינה איך ניתן לאשר סכום כזה מבלי לשוחח עם בעל החשבון, על סכום קטן בהרבה במשיכה בכרטיס אשראי מיד יוצרים איתי קשר שאלתי היא האם אני יכולה להתלונן על הסניף ולבקש הקלה בהחזר הסכום /מחיקת חלק מהחוב/ ריבית נמוכה יותר תחת הסיבה שהם איפשרו לדבר לקרות (אישור ללקיחת הלואה דרך האינטרנט ללא הרשאה/ אי יצירת קשר עם בעל החשבון)? האם חשיפת המקרה בפני הסניף יכול לגרור הליך משפטי נגד אחי? תודה

    • בנקאות - אחריות הבנק ל"הלוואה ברגע" דרך האינטרנט
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/02/2011 22:10

      שלום רב, יפה עשית שהכרת בכך שיש לך אחריות הנובעת מהעובדה שאחיך יודע כיצד להפעיל את אתרך בבנק. ברם, הבעיה שלך יותר גדולה. בהסכם עם הבנק (אותן שורות קטנות וצפופות שאף אחד לא קורא...) הבנק מסיר מעצמו אחריות לשימוש רעה ו/או נזקים מחמת השימוש באינטרנט, ומפיל את זה על הלקוח. למרות כל האמור, אני סבור שאם הבנק אכן נוהג להתקשר אלייך במקרים של עסקאות אשראי נמוכות, הרי שניתן לטעון לרשלנות בהעברת סך זה. כן יש לבדוק האמנם היו לבנק בטחונות סבירים להלוואה זו, ואם לא, אף כאן יש לכאורה רשלנות. את יכולה להתלונן, בפני הסניף או בפני המפקח על הבנקים. אם את לקוחה טובה בסניף, יתכן ופנייתך תיענה במידת מה של הבנה. אני לא סבור שהבנק יתחיל להילחם באחיך כל עוד לא תהיה הפרה של הסכם ההלואה (קרי: אי פרעונה במועדים המוסכמים), אלא רק ישתמש בכך ע"מ לנגח אותך שזו בעיה שלך. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות