בנקאות - היסב שאינו תקין

  • החזרת שיק טכנית עקב היסב לא תקין
    בועז | 05/01/2011 11:21

    מסרתי שיק למוטב בלבד על סכום נכבד לחברת הביטוח מגדל לצורך תשלום הפרשות פנסיוניות. השיק נכתב למגדל חברה לביטוח. השיק הופקד במועד שהופיע עליו 30.12.2010.למחרת ההפקדה 31.12.2010 החזיר הבנק את השיק מסיבה טכנית היסב אינו תקין. ההסבר שהבנק נתן היה שחותמת ההיסב של חברת הביטוח הייתה מגדל חברה לביטוח בע"מ. כלומר בשל חסרונה של המילה בע"מ הוחזר השיק בטענת היסב אינו תקין. הנזק שנגרם הינו גדול היות והתשלום לא יירשם בחברת הביטוח בשנת המס 2010 ובשל כך יהייה חיוב גבוה משמעותית במס הכנסה.האם הבנק נהג באופן תקין כאשר החזיר את השיק עקב העדרה של המילה בע"מ?

    • בנקאות - היסב שאינו תקין
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/01/2011 23:44

      שלום רב, טכנית - ההיסב אינו תקין.בפועל, נראה שהבנק החמיר יתר על המידה, והיה יכול "להעביר זאת". בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות