בנקאות - אי כיבוד דרישת הלקוח והערב

  • בנק מסרב ומתחמק מהסכם בכתב
    מאגי | 04/01/2011 16:35

    שלום, אני ערבה לביתי על הלוואה בסך 100,000 ש"ח ( משולמת כבר שנתיים) לביתי יש עוד 2 הלוואות בחשבון ללא ערבים עקב בעיות כלכליות נוצרו פיגורים בהלוואות לפני 3 חודשים והבנק לא טרח ליידע אותי בתור ערבה , ביתי שילמה את הפיגורים ושילמה בזמן לפני כחודשיים בערך היא פנתה לבנק והסבירה שלא תוכל לעמוד בתשלומים וביקשה להפקיד את סכום ההלוואה החודשי אשר אני ערבה עליו בכדי למנוע פיגורים בהלוואה , דרך מוקד המידע וכן דרך בנקאי אישי (5 פעמיים) בפועל הבנק לקח את הכסף להלוואות אחרות בניגוד לבקשתינו , בנתיים נוצר פיגור בהלוואות כולל שלי (שוב הבנק לא יידע אותי) והתיק הועבר למחלקה המשפטית קיבלתי מכתב כערבה שאני נדרשת לשלם את החוב כולו, והפיגור או להמשיך את התשלומים דרשתי להמשיך את התשלומים ולהחזיר את החודש אשר הופקד למקום אחר להלוואה, הסדרנו הוראת קבע, דיברנו על תשלום חודש אחד פיגור בכרטיס אשראי ושלחתי פקס מסודר לבנק שבו אני מבקשת אישור בכתב לכול הנושא הנ"ל , עקב השתלשלות הדברים בעבר אני לא בוטחת בהם הם מסרבים לשלוח יתרות הלוואות ולא מגיבים על המכתבים שלנו, איימתי לבטל את ההוראת קבע כי אני לא מוכנה להפקיד כסף על הקרח מה אני יכולה לעשות באופן חוקי במיקרה כזה? אנא תשובתך הדחופה זכותי לדעת ולקבל מסמך שאני משלמת רק על ההלוואה הנ"ל ולא קשורה לשאר החוב תודה

    • בנקאות - אי כיבוד דרישת הלקוח והערב
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/01/2011 23:23

      שלום רב, תלונתך מוצדקת בעיני. מציע שתפני בתלונה בכתב לסניף, לנציב תלונות הציבור של אותו בנק, ולמפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות