בנקאות - חסימת כרטיס אשראי

  • BDI שלילי גרמה לחסימת כרטיס אשראי
    מוטי | 30/12/2010 17:55

    שלום,התברר לי כי כרטיס האשראי (החוץ בנקאי) שלי נחסם ללא התראה מראש, לאחר בירור מול חברת האשראי, עולה כי הם קיבלו מחברת DBI מידע שלילי לגבי, ומכיוון שכך, הם חסמו את כרטיס האשראי שלי באופן אוטומטי,הם אמרו לי שעליי ליצור קשר עם חברת DBI ולפעול על מנת שהמידע השלילי שיש עלי יוסר, ולאחר מכן, לשלוח להם אישור מחברת DBI שאין עליי כל מידע שלילי, בנוסף הם רוצים תדפיס עו"ש של שני חודשים אחרונים ושני תלושי משכורת אחרונים,ברצוני להבין, האם התנהלות זו חוקית?? האם הם יכולים לחסום לי את כרטיס האשראי ללא התראה מראש רק בגלל שיש לי DBI שלילי?בפועל, יש לי שני חשבונות בנק, אחד של עסק מסויים שפתחתי ואחד פרטי, חשבון הבנק של העסק נכנס לקשיים וחזרו כ 10 צ'קים ולכן החשבון הפך להיות מוגבל, ואני סבור שמכאן מגיע המידע השלילי לגביי בחברת DBI, אבל כרטיס האשראי שנחסם מחייב את חשבון הבנק הפרטי שלי שאיתו אין שום בעייה כלל, ברצוני להבין מה ביכולתי לעשות, האם בגלל שאחד מחשבונות הבנק שלי הוגבל זה אומר שאין לי זכות שיהיה לי כרטיס אשראי?עד כמה שאני מבין החוק אומר שההגבלות שיחולו על בעל חשבון שהוגבל הם שהוא לא יכול לפתוח חשבון צ'קים חדש ושהוא לא יכול למשוך צ'קים בחשבון הבנק שהוגבל, אין שום אזכור בחוק לגבי כרטיס אשראי.. תודה מראש,מוטי

    • בנקאות - חסימת כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/01/2011 00:55

      שלום רב, חברות האשראי כמו הבנקים,מסחים את ההסכמים שלהם איתנו - הלקוחות הקטנים - בניסוח חד צדדי, המאפשר להם , בין היתר, ביטול האשראי כל אימת שיש להם יסוד לחששו ממצבו הכלכלי של הלקוח. הסעיף מנוסח באופן שרירותי הנתון להם כוח רב ביותר. אם הנך סבור שההתנהגות היתה שלא כדין וגורמת לך לנזק, פנה לעו"ד המתמחה בתחום שיבדוק אפשרויותיך. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות