בנקאות - היש לנו עילה לביטול הערבות ?

  • ביטול ערבות דחוף
    אורי | 14/12/2010 23:27

    ממה שקראתי בפורום ומהתייעצות בעבר וגם מחקר שעשיתי אבקש תשובה מקצועית ודחופה אמא שלי חתמה לי ערבות על 100,000 ש"ח היום הבנק תובע אותי על 2 הלוואות שלי ומאיים לתבוע גם אותה היא ערבה יחידה להלוואה, לא מצויין בשום מקום ערב יחיד אבל הבנק טוען שכול ערבות מעל 80000 ש"ח זה ערב יחיד, ההלוואה משולמת כבר שנתיים אנחנו רוצים לטעון לביטול ערבות א, אמא שלי חתמה בסניף בנק פועלים בעיר אחרת וההלוואה נעשתה בבנק יהב בעיר אחרת ולא הוסבר לה שום דבר על ההלוואה ו, ולפי הבנתי זה בניגוד להוראות בנק ישראל שמחייב להחתים באותו סניף ב, ההלוואה הייתה בפיגור במשך 3 חודשיים והבנק לא יידע את הערבה לגבי מצב החוב ובמשך שנתיים לא שלח לה שום מידע על מצב החוב כמתבקש בחוק ג, לאחר שנתיים לאחר הסדר הפיגור וכאמור ההלוואה המשיכה כתיקנה הבנק שלח מכתב היננו להזכירך שהינך ערבה להלוואה מספר,,,, זה המכתב היחיד שנשלח מהבנק לערבה לפני כחודש פניתי לבנק וביקשתי להפקיד את סכום ההלוואה בכדי שלא יווצר פיגור, בגלל מצבי הכספי הרעוע ובגלל שיש עוד 2 הלוואות בחשבון הסברתי להם שיש ערבה להלוואה ואני לא רוצה שהיא תיפגע 5 אנשים שונים הבטיחו לי שהדבר יעשה ובפועל הבנק לקח את הכסף לאן שהתחשק לו ויצר פיגור בהלוואה , כך שהפיגור עכשו זה באשמתם הם לא שלחו שוב שום מכתב ללקוח, בנוגע לפיגור או למצבי הכלכלי הקשה בבנק ורק לאחר החודש השני של הפיגור פנו אליה טלפונית להודיע לה שהם תובעים אותה למרות התיקון לחוק הערבות " מיצוי כול ההליכים ,,,,,רק ראש הוצאה לפועל רשאי אם לתת החלטה לתבוע ערב" האם יש לנו עילה לביטול? סליחה שזה ממש ארוך ניסיתי להביא את כול העובדות כדי לקבל תשובה הכי מדוייקת שאפשר, למי פונים לבנק? ואך עושים את זה אני צריך? או אמא שלי? האם יש לנו עילה לביטול? אך עושים את זה? פונים לבנק? או לבת משפט? אנא עזרתכם הדחופה

    • בנקאות - היש לנו עילה לביטול הערבות ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/12/2010 17:22

      שלום רב, הגם שפנייתך מפורטת, עדדין אין את כל העובדות הנדרשות לגיבוש מסקנה חד משמעית. עם זאת אבהיר:- 1. החתימה בסניף אחר - אינה עומדת בפני עצמה כעילה לביטול הערבות, אלא רק בשילוב עם טענה שלא הוסב משמעות המשמך והחתימה עליו. 2. יתכן שיש לכם עילות נוספות לביטול הערבות. 3. ייחוס הכספים ע"י הבנק לפרעון חובות אח' ולא להלוואה - כפי שביקשת, פסול (הגם שרצוי שהיית דורש זאת בכתב או לפחות מביע מחאה בכתב עת נודע לך) - ככל שיוכח, פוגע בזכות הבנק לתבוע כעת את הערבה. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה לגבי ערבות
        אורי | 16/12/2010 13:01

        תודה על התשובות, לא שלחתי מכתב אבל זה היה ממש בשבוע האחרון אז אוכל לכתוב להם, שאני מבקש לעקב,,,, כי הפיגור באשמת הבנק וכו,, בנוסף השיחות נעשו למול מוקד יהב , ואח"כ בסניף והכול מוקלט ומתועד הם הסכימו עכשו להעמיד מסגרת נפרדת כדי שאמשיך לשלם האם לבקש זאת בכתב? או שזה יראה שאני מודה בערבות? ואז יהיה קשה לבטל? כי אני לא מאמין להם שהם יפקידו בהלוואה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 16/12/2010 14:13

          שלום רב, מול בנק רצוי תמיד שיהיו מסמכים. אין לסמוך על ההקלטות. דווקא כשצריך - לא מוצאים אותה... ביחס להודאתך כביכול, ניתן לנסח בסגנון: "מבלי לפגוע במכלול טענותי..." בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות