בנקאות - חובות לבנק

  • לי ולאשתי יש חשבון משותף ויש בו חוב של 110,000 שקל
    דני | 08/12/2010 19:11

    בעקבות הלוואה שנלקחה, אין ערבויות ואין ערבים. החשבון אינו פעיל. אני קיבלתי צו כינוס לפני 3 חודשים. אשתי הלכה לבנק ואמרה שהיא רוצה לסגור את החוב והציעה לבנק 30,000 שקל. אנשי הסניף לא אמרו כן ולא אמרו לא אלא שיעבירו את הנושא למישהו בהנהלה המחוזית ומאז שקט ודממה. אשתי התקשרה פעמיים לסניף לשאול מה קורה והפקיד אמר שיישאל אבל שום כלום, לא מכתב, לא טלפון, לא כלום. האם כך הדברים עובדים ? האם ללחוץ על הדוושה או לחכות לבנק ? אין לי מושג מדוע הם לא רוצים לסגור את הסיפור. אשמח לחוות דעתך.

    • בנקאות - חובות לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/12/2010 15:44

      שלום רב, במצב שאתה מתאר, סביר שהבנק עורך בדיקות עליכם ע"מ להסיק כמה יוכל לגבות מכם בהליך משפטי. מה בוער לך שאתה חושב שכדאי לך "ללחוץ על הדוושה" ? בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אבי שלום, קודם כל תודה על התשובה.
        דני | 09/12/2010 16:43

        אני לא יודע אם זה בוער או לא. מפריעה האי הוודאות אבל עם זה נוכל להסתדר. החשש שלי שיעבירו את הטיפול לעו"ד של הבנק ואז אולי ייהיה יותר קשה לסגור עניינים ויתווספו הוצאות נוספות, בנוסף אולי הם לוקחים ריבית חריגה על הפיגור ? מנסיונך, איך הדברים עובדים ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 11/12/2010 19:25

          שלום רב, ראשית, אכן הבנק "דופק" ריבית, עד הרגע האחרון. אם יש לך כסף, וברצונך לשלם מלוא החוב לו טוען הבנק - גש ושלם. מאידך, אם אין לך את הכסף, או אם בכוונתך לנסות ולהתחמק מהחיוב ככל שניתן, אזי טקטית אין זה נכון לפנות מיוזמתך לבנק. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות