בנקאות - חוב לבנק

  • בעיה חמורה עם הבנק.
    נורית אלגרבלי | 24/11/2010 18:42

    שלום לכולם, יש לי חוב מצטבר לבנק בסכום של 84 אלף שקל. בשנה האחרונה לא עבדתי, כי פוטרתי מעבודתי ולא מצאתי עבודה חדשה. כיוון שיש לי נכות קשה ביד, לא הצלחתי למצוא עבודה. אציין שעבדתי 10 שנים באותו אירגון והתפרנסתי בכבוד. אך מכיוון שהייתי סטודנטית, נעזרתי בהלוואות וכיום החוב צבר ריביות והמינוס הלך וגדל ואני די מסובכת. כיום אני עדיין לא עובדת, מפגרת בשל כך בתשלומי ההלוואות ומצבי הולך ומחמיר ורגע לרגע. הייתי בפגישה בבנק והם רוצים ערב על מנת לפרוס לי את ההלואה מחדש ולעשות תשלומים שאוכל לעמוד בהם במצבי כמובטלת. אך לצערי, אני לבד והורי מבוגרים והם לא עומדים בתנאים של הבנק בתור ערבים. מנהלת הסניף הודיעה לי כי בכוונתה למסור את התיק שלי למחלקה המשפטית אם לא אגיע עם ערב מחר. מה עלי לעשות, אני במצוקה נוראית. עוברים לי בראש דברים איומים, בחיים לא הייתי במצב כזה. תמיד עבדתי והתפרנסתי ועמדתי בתשלומים שלי... בבקשה, עזרו לי!

    • בנקאות - חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/11/2010 21:47

      שלום רב, הבנתי מפנייתך כי אינך עובדת, ממילא אין ביכולתך להחזיר כעת החוב לבנק.ככל שיש לך רכוש - יש להגן עליו ככל שניתן מפני עיקולים. אם אין לך רכוש- אל תהיי מוטרדת כל כך: לבנק יש מה להפסיד יותר ממך אם לא יגיע עימך להסדר שתוכלי לעמוד בו, ועלייך להבהיר זאת למנהלת הסניף.אם היא לא תבין - לפעמים בנק צריך להבין "בדרך הקשה", שהיה פועל בחוכמה אם היה מגיע להסדר עם הלקוח. מה יעזור לו פס"ד אם לא יוכל לגבות אותו ממך ? מדוע שתסבכי ערב נוסף ? מציע לך לעיין במאמר: "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית באתר: http://www.zilberfeld- law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=116 ואולי זה ירגיע אותך קצת. בהצלחה! ושמרי על הבריאות ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות