בנקאות - מתי ניתן לתבוע ערב יחיד

  • שאלה דחופה לגבי ערב
    אסי | 21/11/2010 14:47

    אבא שלי חתום לי על ערבות של 100,000 ש"ח ויש לי עוד חובות בבנק עכשו אני לפני תביעה של הבנק כי אני לא משלם בזמן פתאום אבא שלי מקבל מכתב שהוא ערב יחיד , וזה לאחר שנתיים שאני כבר משלם את ההלוואה שלו, ולפני חצי שנה היה פיגור של 3 חודשים ולא שלחו לו שום מכתב , כאשר חתמנו על ההלוואה אבא שלי חתם בסניף פועלים בעיר אחרת וזה בכלל בנק יהב מול פקידה ששלחה את המסמכים ולא הסבירה כלום האם במסגרת תביעת הבנק אותי עם עוד הלוואות בחשבון הם מחוייבים למצות איתי את הדין קודם? לפני שפונים אלו בכלל? והאם במסגרת הסדר של הוצאה לפועל אוכל להכניס את ההלוואה שלו גם? או שהם רשאים לסרב? בכלל לא נראה לי שהם החתימו אותו כראוי ובגלל זה המכתב המאוחר יש עילה לביטול?

    • בנקאות - מתי ניתן לתבוע ערב יחיד
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/11/2010 23:02

      שלום רב, בתיקון לחוק הערבות משנת תשנ"ב התווסף ס' 17ג. - סעיף מיצוי ההליכים שקבע כי ניתן לתבוע ערב יחיד רק לאחר שניתן פס"ד בתביעה כנגד החייב העיקרי, ורק לאחר שראש ההוצל"פ אישר לתבוע אותו, ואישור זה ינתן רק לאחר שיוכח לו כי מוצו כל הליכי הגביה כנגד החייב העיקרי, ועדיין נותרה יתרת חוב. לא הבנתי שאלתך בקשר ל"הכנסת הערבות שלו" - זה קודם כל חוב שלך, וככזה אתה "מכניס אותו" ביחס לעצם חתימת אביך- אכן יתכן וניתן להעלות כאן הגנה טובה. רצוי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תוספת חשובה מאד
        אסי | 23/11/2010 20:50

        רציתי לציין שעברתי על המכתב שאבי קיבל וכתוב "ברצוננו להזכירך שהינך ערב להלוואה,,,,, וכו,,," לא מצויין ערב יחיד , רק טלפונית וכאמור כול מה שכתבתי מקודם דבר שני חשוב - מה שהתכוונתי מקודם הוא - שאם נגיע לתביעה והוצאה לפועל ויש לי 3 הלוואות בחשבון ורק על אחת מהם אבי חתום, מן הסתם הבנק צריך לתבוע על כול החוב נכון? אז אני רוצה לבקש חקירת יכולת על כול הסכום ולשלם בתשלומים ואני מפחד שהבנק לא יסכים וירצה לתבוע את אבא שלי בנפרד על ההלוואה שלו זה ברור יותר? זה אפשרי מבחינתם ? אנא עזרתך הדחופה אני כבר לא ישן בליילה ביקשתי מהם לאחד את ההלוואות עוד לא חזרו אלי מה גם שהפקדתי כסף להלוואה וביקשתי מ 5 אנשים שונים בבנק לוודא שיפקידו להלוואה הזו למנוע פיגור הבטיחו לי שאפשרי ועשו מה שבא להם

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 24/11/2010 14:27

          שלום רב, ככל שהבנק לא יביע הסכמתו בכתב ובמפורש שלא לתבוע את אביך כל עוד תשלמי את הסכום המאוחד, אז זו זכותו המלאטה לתבוע אותו- בכפוף לזכויות ערב יחיד, כפי תשובתי הקודמת. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות