בנקאות - חובות

  • 2 שאלות דחופות
    נטלי | 09/11/2010 22:28

    אנחנו זוג עם 2 ילדים הסתבכנו בכמה הלוואות עם כמה בנקים, הגענו להסדרים אבל יוצא שאנחנו משלמים 6000 ש"ח בחודש הלוואות לפני שכירות + הוצאות ובעלי מרוויח בממוצע 7000 נטו , אני הייתי מובטלת לאחר לידה וכרגע מחפשת עבודה שההשכר יהיה דומה אבל כמובן שהרוב ילך לילדים ולגנים , השאלה שלי 1, בבנק אחד יש ריכוז של 3 הלוואות על אחד מהם חתומה ערבה, שרק עכשו אחרי שנתיים הם טרחו לשלוח טופס שאומר שהיא ערבה יחידה להם אנחנו משלמים 3700 ש"ח בחודש - סה"כ ההלוואות 170,000 האם אפשר לבקש איחוד להלוואה ל15 שנה? כי אנחנו לא עומדים בהסכם ובנוסף יש לנו עוד הלוואות 2,אם נגיע למצב של איחוד תיקים ונהיה חשבון מוגבל ע"י הוצאה לפועל האם זה אומר שלא נוכל להמשיך להשתמש בחשבון הבנק שלנו? לצורך הפקדת משכורות, הוראות קבע וכו?,,, (יש לי חשבון בבנק הדואר והם אמרו שאם אני מוגבלת , אי אפשר להשתמש בחשבון כי הם לא בנק מסחרי רגיל) האם הבנק יכול מבחינה חוקית לסרב לעבוד איתי או שהוא חייב בחשבון ללא אשראי ? כמו שיש לי עכשו? אנא תשובתכם המהירה תודה רבה

    • בנקאות - חובות
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/11/2010 11:48

      שלום רב, 1. לגבי איחוד ההלוואות - מבחינה מפשטית ופרקטית אין מניעה לעשות זאת, אך זה תלוי ברצון הבנק, ועליכם לברר זאת איתו. 2. ביחס ל"לחייב מוגבל בהוצל"פ" - תוכלו להפעלי את החשבון אך ללא שיקים. את יכולה לפתוח חשבון בכל בנק, - ללא שתוכלי לעבוד עם שיקים, וסביר שלא תקבלי אשראי. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • האם יש דרך ליצור איתך קשר ליעוץ אישי?
        נטלי | 14/11/2010 21:14

        היו כמה התפתחויות בנושא והייתי רוצה יעוץ אישי אם אפשר

        • יעוץ אישי
          עו"ד אבי זילברפלד | 17/11/2010 21:17

          שלום רב, פני ל - "יעוץ אישי" זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות