בנקאות - בעיות בקבלת המשכנתא

  • בעיה בקבלת משכנתא
    מיכל | 04/11/2010 19:02

    אני ובעלי רכשנו מהוריי את דירת המגורים בה התגוררנו מאז החתונה (10 שנים) אשר היתה רשומה על שמם. הזכויות על הדירה טרם עברו על שמנו היות והבנק (טפחות) מסרב לתת לנו משכנתא מהסיבה שהעסקה בוצעה בתוך המשפחה. יש לנו את כל האישורים להעברת הזכויות על שמנו וחתמנו לבנק על כל המסמכים הרלוונטים (היה כבר שמאי) אבל הם מוכנים לתת לנו משכנתא רק במידה והוריי מתחייבים לרשום את המשכנתא על שמם ולשעבד את זכויותיהם על הדירה הזו (שקנינו מהם) מה שיוביל לכך שלא ניתן יהיה להשלים את הליך העברת הזכויות כי הדירה משועבדת. האם מבחינת הבנק מותר להם לעשות זאת?? לחייב אותנו שהזכויות לא יעברו על שמנו כדי לקבל משכנתא??? אם לא אז מה עלינו לעשות? אשמח לקבל עצה לגבי אופן ההתנהלות על מנת להשלים את העברת הזכויות על שמנו.

    • בנקאות - בעיות בקבלת המשכנתא
      זילברפלד אבי, עו"ד | 07/11/2010 09:01

      שלום רב, זכותו של הבנק להעמיד תנאים כפי הבנתו ביחס למתן המשכנתא. ככל שתנאיו לא מקובלים עליכם- פנו לבנק אחר. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • עיסקה בין בני משפחה
      צחי | 14/11/2010 05:52

      לבנק יש נוהל משפטי במקרה של עסקאות בין בני משפחה. בעיקרון הבנק רוצה לדעת שהעיסקה אמיתית ולא פיקטיבית ולכן הוא דורש לראות טפסי מש"ח עם חותמת "נתקבל" מרשויות המיסים, כמו כן הוא דורש הוכחת דיור חלופי להורים. הביטחון האידיאלי של הבנק בכל מקרה הוא רישום משכנתא בועל לטובתו על זכויות הלווים. בעיסקאות רגילות המוכרים לא יסכימו לרשום משכנתא לפני שקיבלו את הכסף. אולם בעיסקה בין בני משפחה אין סיבה שההורים לא יסכימו להעביר זכויות ואתם תרשמו משכנתא בפועל. אם יש חשש ניתן לקבל מכתב התחייבות מהבנק שברגע שהוא יקבל שטרות משכנתא חתומים הוא מתחייב להעביר את הכסף להורים.