בנקאות - תלונה על התנהגות הבנק

  • סחטנות של בנק מזרחי
    הילה | 15/09/2010 12:18

    שלום. היה לי חשבון בבנק מזרחי ואני החלטתי לעבור בנק. הפקידה טענה שעליי להשאיר סכום כספי . לתשלומי כרטיס האשראי שטרם ירדו הסכמתי. טוב בגמר התשלומים . הגעתי לבנק ולהפתעתי התברר שהייתי במינוס והסיבה למינוס הם תשלומי כרטיס אשראי שירדו אך לא שולמו. והפקידה הודיע לי כי עליי לשלם ריבית על המינוס. אמרתי לפקידה כי מפורשות ניתן לראות כי המינוס הוא בעקבות תשלומי כרטיס אשראי וכי סכום כסף הושאר מראש לתשלומים האלו ואף ניתן לראות כי לאחר חודש שהמינוס צבר ריבית נכבדה. נסגר המינוס וזה על ידי סכום הכסף שכבר השארתי מראש. מדוע. שאלתי אותה .לא סגרת את המינוס מייד ברגע שראית את החיוב בכרטיס האשראי . זה היה באחריותך ! היא טענה . השבתי ששאלתי אותה אם עליי להפקיד סכומים כספים והיא מפורשות ענתה שלא משום שהיא כבר מראש לקחה את סכום הכסף הזה . ואף ניתן לראות שהמינוס נסגר בעקבות סכום כספי שכבר הושאר.והיכן הפקדת את הכסף שלקחתי מראש, שאלתי? היא ענתה שהכסף הושם בחשבון מעבר. ח"וז (לטענתה כך נקרא חשבון זה) . כדי שלא אוכל למשוך אוותו מעו"ש . אם כן מדוע לא העברת את הכסף מה חו"ז (כך כינתה אותו) וסגרת את המינוס? . זה היה באחריותך ! טענה . לאחר מכן פניתי למנהלת שטענה בתוקף שעליי לשלם את הריבית. לאחר מכן הבאתי מכתב ואמרתי לה שבכוונתי לפנות לפניות הציבור של בנק מזרחי בגלל זה. ואז נתנה לי מבט תוקפני ואמרה אנו נשיב לך את סכום הריבית שצברת . לכי לקופה וקבלי את הכסף שנותר בחשבון . אמרתי .אין בעיה אך אני לא משלמת עמלה על משיכת הסכום .שוב ויכוח. לבסוף הסכימה. לאחר מכן היה עליי לחכות שעות בתור כדי לקבל את סכום הריבית . אני רוצה לציין שבאמת ניסיתי להיות מנומסת כ"כ האפשר אך המנהלת התנהגה באופן דוחה תוקפני. וכשסוף סוף הסכימה להחזיר לי את הריבית היא אמרה קחי את הכסף ותסתלקי מכאן שאני לא אראה את הפרצוף שלך יותר! . עכשו . הם לקחו מימני כסף מראש ! כסף שלי ! סירבו להחזיר אותו בטענה שעליי לשלם תשלומי אשראי. כשירד התשלום והם לא סגרו את המינוס אך ורק לאחר שהוא צבר ריבית הכריחו אותי לשלם אותה ורק לאחר השפלות נוראיות הסכימו להחזיר לי את הכסף . אני מרגישה שנעשה לי עוול נוראי. ויותר מזה . משכתי סכום שנותר בעו"ש אף אחד לא אמר לי שמדובר בריבית שהבנק לקח מימני. ואין לי שום מסמך שאומר שבנק מזרחי טפחות זיכה אותי בגין תשלומי ריבית. המנהלת טענה שמשיכת הסכום שנותר מהעו"ש זה החזרת הריבית למי אני פונה בעניין ? ומה אני יכולה לעשות?

    • בנקאות - תלונה על התנהגות הבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/09/2010 11:55

      שלום רב, פני בתלונה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • שלום הילה
      נדב - מזרחי טפחות | 05/10/2010 16:48

      הילה שלום,שמי נדב ואני אחראי על תחום התקשורת באינטרנט בבנק מזרחי-טפחות.קראנו את תלונתך באתר הפורומים המשפטיים, ואנו מעוניינים לבדוק אותה. נשמח אם תפני את התלונה אל מחלקת תלונות הציבור בבנק. אנחנו נבדוק את הפנייה ונחזור אליך בהקדם.ניתן לפנות אלינו באחד האמצעים הבאים:* בכתב - לכתובת בית מזרחי-טפחות, רח' ז'בוטינסקי 7, רמת-גן, ת.ד. 3450, מיקוד 52136* בטלפון 03-5749216* בפקס 03-5754452 * בדואר אלקטרוני לכתובת pzibur@umtb.co.ilבברכה,נדב