תביעה נגד ערב מוגן

  • הגשת תביעה כנגד הערב
    ערב מוגן יחיד | 11/09/2010 18:08

    אני הייתי ערב למישהו בסך של 50000 ש"ח ( ערב יחיד ) החייב העיקרי לש שילם את ההלואה הבנק תבע אותי ביחד עם החייב העיקרי האם הוא יכול להגיש כנגדי תביעה ביחד עם החייב העיקרי מה עליי לעשות האם להגיש בקשה למחיקת התביעה או להגיש בקשת רשות להתגונן

    • תביעה נגד ערב מוגן
      אסף מירוז, עו"ד | 11/09/2010 21:36

      בהנחה שאתה אכן ערב מוגן יחיד, הבנק יכול לפעול נגדך רק אחרי שיהיה לו אישור של רשם ההוצלפ על מיצוי הליכים נגד החייב העיקרי. לפיכך, יש שתי אפשרויות עיקריות: 1. שתפנה לב"כ הבנק, תפנה את תשומת לבו ותבקש את הסכמתו בתכב למחוק אותן מהתביעה. 2. אפשר להגיש בקשה לסילוק על הסף. מחמת זהירות (ואולי אפילו זהירות יתרה), אפשר להגיש גם בקשת רשות להגן, למקרה שיתברר שטעית ומעמך אינו של ערב מוגן.

    • בנקאות - ערב יחיד
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2010 23:33

      שלום רב, יש לוודא אם הנך רק "ערב יחיד" או "ערב יחיד מוגן". בהתאם לסכום (50,000 ש"ח) כיום, הנך נחשב כערב יחיד מוגן, שמשמעו , בין היתר, שניתן לתבוע אותך רק אחרי מיצוי הזכויות כנגד החייב העיקרי. עם זאת, יש לבחון סכום הערבות לפי מועד חתימתך על הערבות, וכן היש קשר משפטי בינך לחייב העיקרי (כגון:שותף), שמונע ממך להיות ערב מוגן. ככל שהנך "ערב יחיד מוגן" עליך לבקש מחיקת התביעה כנגדך על הסף. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות