תשובות

  • הוראת קבע - חיוב יתר
    דורון | 06/09/2010 12:34

    שלום, חתמתי על הוראת קבע עבור גוף מסוים (תרומה) למשך 12 חודשים. הבנק לא הגביל את מספר התשלומים (או את תאריך התוקף) וחוייבתי ב-27 תשלומים. (15 יותר). משום שהסכום החודשי היה קטן יחסית לא ייחסתי אליו חשיבות. אך 15 פעמים יותר יצרו סכום נכבד. מי אמור לפצות ? הבנק ? הגוף המחייב ? "אכלתי אותה" ?

    • תשובות
      אסף מירוז, עו"ד | 06/09/2010 14:32

      לעניין היחסים עם הבנק, תלוי המ כתוב בנוסח הוראת הקבע. בד"כ כתוב חיוב לפי סכומים שיוצגו מעת לעת ע"י המציג. אם אכן כך, אין לך טענה כלפיהם. לעניין אותו גוף שגבה 27 חיובים במקום 12, את בהחלט כאית להשבת מה ששילמת.

      • הוראת קבע - חיוב יתר
        דורון | 06/09/2010 14:56

        היה רשום סכום ומספר תשלומים להקיף בעיגול.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 06/09/2010 23:34

          שלום רב, אם ציינת את מספר התשלומים, והבנק גבה יותר ממה שהרשית - יש לך קייס כנגד הבנק. אם לא - ראה תשובתי הקודמת. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות- חיוב עפ"י הוראת קבע
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/09/2010 23:33

      שלום רב, לא הבנק מגביל את תקופת החיוב- אלא הלקוח. ככל שלא הגבלת - אין לך כל טענה כלפי הבנק, אלא רק כנגד הגוף שהפר את ההסכמה ביניכם. פנה אליו. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות