היחידה לפניות הציבור במפקח על הבנקים ועוד.

  • מפקח על הבנקים
    שרה | 22/07/2010 20:42

    שלום רב! רציתי לבדוק איך אני פונה למפקח הבנק להתלונן על הבנק שלי. בחודש האחרון היתה לי בעיה עם אשראי שברוב הגדול שלה אני רואה את עצמי אחראית, (נתתני כמה שיקים לספקים ע"ח שיק שהייתי אמורה לקבל ולא קיבלתי בזמן) וסגן מנהל הבנק שלי בשיחה שהייתה לו עם בעלי אמר לו במפורש שהוא מחזיר לו את כל השיקים, לא מוכן לתת אשראי ממה שיש כבר בחשבון ובסוף לקינוח הוסיף לו ואני מצטטת: "אני עוד אתפור אותך". כיום שהגעתי לבדוק נמסר לי ע"י הפקידה כי הם לא מוכנים לקבל שום שיק שאפקיד בחשבון אלא אך ורק כנגד הפקדת מזומנים ואפילו אם זה שיק מזומן לאותו יום לא מוכנים לפרוע שיקים שיכנסו לחשבון עד שלא אפקיד מזומן או יהיה שיק אשר כבר נפרע. בחשבון שלי יש שיקים של לקוח אש מוכר להם היטב כבעל הון ואין לו בעיה עם השיקים ונאמר לי כי את השיקים של אותו ספק במיוחד אז יראו את זה כמזומן וכל השאר לו. למי אני יכולה לפנות באופן כללי גם על הזלזול והיחס שמקבלים מאותו סגן מנהל בסניף והאם אני יכולה להקליט אותו באמירות אלו?

    • היחידה לפניות הציבור במפקח על הבנקים ועוד.
      עו"ד אסף מירוז | 23/07/2010 13:53

      אפשר בהחלט לפנות ליחדיה לפניות הציבור בפיקוח על הבנקים בבנק ישראל בעניין. הלינק: http://www.bankisrael.gov.il/whoheb/publinq.htm פקס: 02-6669077 טל: 1212-200680 הפנייה לבנק ישראל אינה כרוכה בעלות כלשהי ולעתים יכולה לסייע. אך ככלל, למיטב ידיעתי, הבנק במסגרת בירור תלונה אינו נכנס למחלוקות עובדתיות ואינו מכריע בהן. לגופו של עניין, על מנת לתת התייחסות יותר מפורטת חשוב להבין היטב את העובדות. לבנק יש שיקול דעת במתן אשראי, וזכותו לסרב לתת אשראי לפי שיקוליו. הבנק גם רשאי למנוע משיכרות נגד צ'קים שהזיכוי בגינם הוא זמני וטרם נעשה חלוט. עם זאת, במקרה בו הבנק הבטיח לתת לך אשראי וחזר בו ללא כל זיבה עניינית, יש לך עילה נגדו. ההתבטאות המתוארת של סגן מנהל הסניף (אם אכן נאמרה) היא פסולה ובלתי לגיטימית בעליל. בנסיבות אלה, ראוי בהחלט לפנות בשלב ראשון למנהל הסניף, או לדרג מעליו. אין כל מניעה שתקליטי את השיחות (כל עוד את שותפה להן). בהצלחה.

    • בנקאות - מתן אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/07/2010 15:41

      שלום רב, לצערי, הבנק פועל כחוק: זכותו למנוע מבעלך אשראי, וכותו שלא לכבד שיקים שלך, אלא אם כןם הפקדת מזומן או שחלפו 3 ימים ממועד הפקדת שיקים שהפקדת. חבל על המלחמה עם הסניף, במקרה זה לא תנצחי. פעלי בחוכמה: לא אלמן ישראל. עברי לבנק אחר, וטובה שעה אחת קודם ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות