רשלנות רפואית בפלת''ד

  • לעו'ד זמירו עזמי
    שולי | 19/06/2010 09:02

    אני קוראת את תשובותיך וכולי פליאה על הידע שלך ועל העומק של התשובות כל הכבוד לך! ברצוני לשאול בבקשה: לאחותי יש תיק פלתד' .שמעתי על המושג ייחוד העילה ומה שאני מבינה שגם אם היתה רשלנות בטיפול לא ניתן לתבוע אלא רק את הפלתד'.אבל אני בטוחה שהיתה רשלנות שגרמה נזק בלתי הפיך של איבוד ראייה בעיין אחת בגלל אדישות הרופאים ואני כועסת נורא על הרופאים ולא מוצאת מנוח עם הכעס הזה.האם ניתן לתבוע בצורה עקיפה ?

    • רשלנות רפואית בפלת''ד
      עו"ד זמירו עזמי | 19/06/2010 10:31

      שולי, שלום. ראשית, בראיות שלמה לאחותך. שאלתך מעניינת וברור שבכל זאת תצטרכי ליעוץ יותר מעמיק עם העו"ד המטפל לכם בתיק, אשר אני מניח שהינו מתמצה בדיני הנזיקין והפלת''ד היטב. לגופו שלעניין, ברגע שיש ת"ד ויש עילת תביעה לנפגע לפי חוק הפלת"ד אזי הוא יתבע את מלוא נזקיו לפי חוק הפלת"ד אשר מחלים את דיני הנזיקין בעניין הזה, ראה סעיף 4 לחוק הפלת''ד. עכשיו במידה והצטברו לנזקיו של הנפגע גם נזקים עקב רשלנות רפואית בביה"ח אזי בא סעיף 8 לחוק הפלת''ד ומונע מהנפגע לתבוע בגין נזקים אלו את ביה''ח וזאת לאור ייחוד העילה שבסעיף הזה, ובשל אופיו הסוציאלי של החוק הזה, כאשר הסעיף קובע זאת מפורשות, ראה בעניין זה גם פרשת עיזבון חוסיין בע"א 3765/95 אשר דן בסיטואציה שאת שואלת עליה ושם נקבע שאין עילת תביעה לנפגע נגד ביה"ח לאור יחוד העילה בפלת"ד, אגב גם אין עלית תביעה לחברת ביטוח החובה שמשלמת את הנזק פלוס הרשלנות הרפואית כנגד ביה"ח וזאת לאור אופיו של חוזה ביטוח החובה, רציתי להגיד גב' שולי, כי יש לקרוא הוראות הדין ביחד ולא רק חוק הפלת''ד וזהו. אבל יש לי להוסיף ולהגיד לך כך: שעל אף יחוד העילה כאמור, עדיין יש עילה לפי פקודת הנזקין אך זאת לא למי שממילא מקבל את נזקיו מחברת הביטוח ואז מהו צריך לתבוע את ביה"ח גם ברשלנות כי אז יווצר כפל פיצוי וזה לא הוגן ולא הולך ואינו מתייש עם השכל הישר וההגיון, אלא למי למשל חוק הפיצויים לא משלם לו את כל נזקיו ואז הוא תובע בגין ההפרש, קרי מי שמשתכר מעל לשילוש השכר הממוצע במשק, הפלת''ד כמובן קובע תקרות פיצוי ואז משלמים לו עד שילוש השכר כאמור וזה יהיה בסיס החישוב לנזקיו, וכי במקרה זה יכול לתבוע בגין ההפרשים, שוב אני חוזר הוא יכול לתבוע לפי פקודת הנזקין את הרשלנות הרפואית של הרופאים בביה''ח בגין ההפרשים שלא משלם אותם חוק הפלת''ד !!! כי אחרת יש חפיפה בפיצויים וכפוליות וזה לא הולך כמוספר לעיל. שולי, אז מה עושים עם רופאים ובכל זאת לא יכולים לתבוע אותם בגין רשלנותם לאור יחוד העילה, וכי אז לא יכפת להם להתרשל כל שני וחמישי בנפגעי תאונות דרכים בפרט, אפשר להגיש תלונה למשרד הבריאות, ואגב היום כן יכפת להם לאור חוק ההתייעלות החדש שנכנס לתוקפו החל מ 1/1/2010 ושבגדול אומר שקופת חולים לוקחת סכום גלובלי עבור כל נפגיע תאונות דרכים והיא תתן את כל הטיפולים (זה מתיימר להיות כך) הנדרש להם מהקופה, ואז אם תתרשל היא תוציא על שלל טיפולים רפואיים כספים רציניים שיכלה לחסוך לעצמה. לסיכום::: שולי, למעשה מהפלת''ד אתם מקבלות את מלוא הנזקים שלכם, ואת הזעם שלכם על הרשלנות הרפואית תוכלו לרוקן בתלונה למשרד הבריאות, ובאם יש הפרשים שלא שולמו בפלת''ד לאור התקרות שקובע אותם הפלת''ד ניתן לתבוע תביעת הפרשים ושצריך להוכיח בה את הרשלנות הרפואית של ביה"ח. מקווה שהסברתי טוב ועזרתי לך מאוד, בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה
        שולי | 19/06/2010 11:05

        כרגיל עו'ד עזמי תשובותיך מלאות עומק וידע וברורות לחלוטין. אגב האם ידך גם בנושא הביטוח הלאומי ונכויות ? האם יש מצב לשאול אותך בנושא? ותודה מראש שולי

        • תחומי עיסוק, עו"ד זמירו עזמי
          עו"ד זמירו עזמי | 19/06/2010 12:33

          שולי, שלום. תחומי העיסוק של עו"ד זמירו עזמי (נזיקין וביטוח), כאשר הדגש הוא על תאנות דרכים (פלת"ד), תאנות עבודה, תאונות אישיות, תלמידים וספורט. בעבר עו"ד זמירו עזמי עבד בביטוח לאומי נתניה, עסק כסוכן ביטוח של מנורה כמה שנים טובות ובמקביל שימש כיועץ מס מוסמך ליחידים ולחברות, ובד בבד נתן הרצאות להכשרת סוכני ביטוח בבית ברל ובמכון הגבוה, ושוב עו"ד זמירו בחר לעצמו להתמקד בתחומים לעיל באופן ספציפי, כי הדברים במשפט ממש עולם ומלואו. שולי, בפורום ביטוח לאומי באתר זה יש שורה של עו"ד מן המטיב שעונים על שאלות ביטוח לאומי, אני חושב שיוכלו לעזור לך גם, ואילו באשר לשאלות בתחומים כאמור לעיל אני אשמח לעזור לך ולאחרים ובכיף. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.