הלכת השנים האבודות (הלכת אטינגר)

  • מוות של ילדה בתאונת דרכים
    יואב | 17/06/2010 21:31

    בת דודי, ילדה בת 10 נדרסה למוות במעבר חצייה. לא היה מדובר בתאונת פגע וברח. עכשיו, אחרי שקמו מהאבל הנורא מנסים לברר מהן האפשרויות לקבלת פיצויים. הציעו להם סכומים מגוחכים בעיני 150-200 אלף ש"ח. האם ניתן לקבל תחשיב כלשהו למקרים כאלה? למי כדאי לפנות?

    • הלכת השנים האבודות (הלכת אטינגר)
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 17/06/2010 23:09

      הלכת אטינגר - הלכת השנים האבודות, הורחבה מנזקי גוף אף לפלת"ד ואכן הסכומים נשמעים מגוכחים לאור הלכה זו. פנה לעו"ד והגש תביעה אם הדיאלוג ביניכם יעלה על שרטון.

      • מוות של ילדה בתאונת דרכים
        יואב | 18/06/2010 08:32

        אני מחפש עו"ד ייעודי לנושא שמכיר את הלכת השנים האבודות , הלכת פינץ.

    • תאונה קטלנית לילדה
      עו"ד זמירו עזמי | 18/06/2010 08:19

      יואב, שלום. ראשית משתתפים בצערכם על מוות יקירתכם. הסכומים המוצעים 150-200 אלף ש''ח מאוד נימוכים, בפרט לאחר הלכת השנים האבודות כפי שציין חברי אפשטיין בתשובתו. לעניין גובה הפיצוי והחישוב אתה מופנה לע"א רים אבו חנא נ' מגדל "מדבר על שכר ממוצע במשק לקטינים" ולע"א דוד פינץ נ' הראל "מדבר על שיטת החישוב וגובה הפיצוי בשנים האבודות לעיזבון" ונותן דוגמת החישוב לרווק חסר תלויים וממנו תלמד הרבה מאוד, ולע"א איטנגר השני ושוב אני מדגיש איטנגר השני, "מדבר על סטייה משכר ממוצע במשק רק במקרים קיצוניים לגמרי, זה לגבי הפיצויי בגין השנים האבודות שהפסידה המנוחה והעיזבון נכנס בנעליה ותובע את הנזק בשמה ובמקומה. יואב, תשומת לבך לנזק הלא ממוני שהינו 25% מתקרת המקסימום שבפלת''ד במקרה מוות וכיום מגיע לכדי 45,000 ש"ח, כל מקרה ותחשיבו. כך גם תשומת לבך לנזק בגין הוצאות קבורה מצבה אבל וכד', כאשר הפסיקה נותנת כדי 15,000 ש"ח בממוצע ומבלי להציג קבלות בדבר כי מדובר בהוצאה שממילא הוצאה. בחישוב גס התיק של המנוחה יכול להגיע פי כמה וכמה מהמוצצע ובסביבות ה 600-900 אלף ש"ח, ואל לנו לשכוח שמדובר בקטינה וההיוון שם נעשה באופן כפול "היוון כפול", מה שיקטין את הפיצויי במקרה דומה לילדה בת 18 חלילה, הסכום הזה תלוי מצב בריאותי של המנוחה, כי במידה ויש לה מחלה כלשהיא או מום מלידה חברת הביטוח תטען לבסיס שכר פחות מהשכ הממוצע במשק כאמור בע"א רים אבו חנא. יואב, במידה וההורים סובלים מנזק נפשי עקב יקירתם יוכלו לתבוע בגין נזק זה לפי הלכת אלסוחא, ההלכה נמצאת בגוגל, וזאת בנוסף לנזקים כאמור. לעניין הפסיקה הנ"ל תחפש בגוגל ותמצא אותה בקל, ברור לעניינך תצטרך עו"ד המתמצה בתחום, וכי כל האמור לעיל איננו בגדר יעוץ משפטי או תחליף לו ואף לא מתיימר להיות שכזה. מקווה שעזרתי לך מאוד, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • הלכת השנים האבודות ופס"ד א(ל) סוחא
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/06/2010 10:25

        אני מוצא לנכון להשיב שוב על תשובתי שנעשתה בשעה מאוחרת ובחופזה ובהעדר תשומת לב מתבקשת לרגישות הנושא, וזאת ללא קשר לשאלה המשפטית גופא. ליבי ליבי על הטרגדיה של בת דודך, משפחתה הקרובה והרחוקה. בתלמוד נאמר: "חבל על מאן דאבדין". אין מזור לאובדן חיים של ילדה רכה בשנים ועל כך אני יכול רק להביע השתתפות כנה בצערכם ושלא תוסיפו לדאווה עוד. לעצם השאלה, הרי שעניתי בקצרה אך עניינית על שאלתך ודומני שעוה"ד זמירו עזמי ענה בהרחבה מצויינת שאני בהחלט מסכים עם תשובתו על כל רבדיה. רק הערה אחת לעניין נזק נפשי אותו הזכיר עו"ד עזמי. הערתי היא כי פס"ד א(ל) סוחא עסק בנזק נפשי שנגרם למעגלים משניים ולא באופן ישיר ובמקרה קיצוני ביותר שדומני כי לאור מקרא פס"ד זה - אין הלב יכול לעצור בכיו. יחד עם זאת, יש לזכור כי רוב הנזקים הנפשיים אינם עולים כדי הנזק שנקבע בפס"ד א(ל) סוחא. אני שב ואומר שתשובת עוה"ד עזמי מצויינת ומקיפה, אך אינה פוטרת, כמובן, מייעוץ פרטני וייצוג במקרה דנן ע"י עו"ד.